www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI IN MEMORIAM. Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi ai...

IN MEMORIAM. Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi ai României

S-a stins din viață unul dintre cei mai reputați chirurgi din istoria recentă a României, târgumureșeanul Adrian Lobonțiu.

Cu peste două decenii de practică medicală în Franţa şi în SUA, medicul Adrian Lobonţiu a realizat operaţii în premieră mondială, fiind cunoscut ca un adevărat pionier al chirurgiei robotice, dar şi al chirurgiei realizate fără incizie, pe cale orală.

Adrian Lobonţiu este o somitate în domenii medicale avangardiste, dezvoltate abia în ultimele două decenii. De numele său se leagă, printre altele, prima chirurgie robotică din lume, cu robotul chirugical Da Vinci, în Franţa, precum şi prima operaţie transorală minim invazivă, la Bruxelles. 

Desemnat de celebrul centru biografic din Cambridge drept cel mai bun medic specialist al anului 2006 (International Health Professional of the Year 2006), românul marca, trei ani mai târziu,  o premieră la nivel mondial şi în chirurgia obezităţii.

În 2009, el a realizat o intervenţie fără incizie, sângerări sau cicatrice, micşorând stomacul unei paciente de 190 de kilograme. Evenimentul a avut loc la Paris, la spitalul Poissy. 

Însă în toţi aceşti ani, Lobonţiu a operat practic în întreaga lume. Inclusiv la Bucureşti, unde a venit acum câţiva ani, ca şef al unei echipe medicale, realizând mai multe operaţii pro bono.

1 COMENTARIU

  1. RIP. Trist sa aflam aceasta pierdere. Incerc sa gasesc si motivul decesului si nu se cunoaste…Iata Media anilor 2021, un medic de renume si nu se poate afla cauzele mortii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments