www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI IN MEMORIAM. Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi ai...

IN MEMORIAM. Dr. Adrian Lobonțiu, unul dintre cei mai mari chirurgi ai României

S-a stins din viață unul dintre cei mai reputați chirurgi din istoria recentă a României, târgumureșeanul Adrian Lobonțiu.

Cu peste două decenii de practică medicală în Franţa şi în SUA, medicul Adrian Lobonţiu a realizat operaţii în premieră mondială, fiind cunoscut ca un adevărat pionier al chirurgiei robotice, dar şi al chirurgiei realizate fără incizie, pe cale orală.

Adrian Lobonţiu este o somitate în domenii medicale avangardiste, dezvoltate abia în ultimele două decenii. De numele său se leagă, printre altele, prima chirurgie robotică din lume, cu robotul chirugical Da Vinci, în Franţa, precum şi prima operaţie transorală minim invazivă, la Bruxelles. 

Desemnat de celebrul centru biografic din Cambridge drept cel mai bun medic specialist al anului 2006 (International Health Professional of the Year 2006), românul marca, trei ani mai târziu,  o premieră la nivel mondial şi în chirurgia obezităţii.

În 2009, el a realizat o intervenţie fără incizie, sângerări sau cicatrice, micşorând stomacul unei paciente de 190 de kilograme. Evenimentul a avut loc la Paris, la spitalul Poissy. 

Însă în toţi aceşti ani, Lobonţiu a operat practic în întreaga lume. Inclusiv la Bucureşti, unde a venit acum câţiva ani, ca şef al unei echipe medicale, realizând mai multe operaţii pro bono.

1 COMENTARIU

  1. RIP. Trist sa aflam aceasta pierdere. Incerc sa gasesc si motivul decesului si nu se cunoaste…Iata Media anilor 2021, un medic de renume si nu se poate afla cauzele mortii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments