Municipiul Târgu Mureș a atins o rată de infectare 6,52 la mia de locuitori, cifră care permite Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să propună comandantului acțiunii, Raed Arafat, carantinarea orașului.
În urma analizei făcute de DSP Mureș în municipiul Târgu Mureș, nu se consideră necesară impunerea altor restricții față de cele care sunt deja în vigoare și cele care vor intra în aplicare de luni, 9 noiembrie.
Informația a fost transmisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, al cărui președinte, prefectul județului Mureș, Mara Togănel a declarat că „printre cele mai importante măsuri, care se vor aplica începând de luni și în județul se numără purtarea măștii de protecție în spații publice exterioare și interioare, decalarea programului de lucru sau munca de la domiciliu, limitarea programului magazinelor sau restricționarea circulației pe timp de noapte.”
Așadar, desi a depășit coeficientul de infectare de 6 la mia de locuitori, municipiul Târgu Mureș nu intră, deocamdată, în carantină.
12 localităţi din România, aflate în aceeași situație a depășirii indicelui de infectare de 6 mie au intrat de joi în carantină.
Conform dispozițiilor legale, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență pot propune carantinarea localităților cu incidența cazurilor de peste 6 mie. Ordinul de carantinare este emis de comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Acesta a aprobat carantinarea pentru următoarele localităţi: Gherla, din judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou, din judeţul Sălaj.
Carantina zonală este valabilă din 5 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, informează GCS.