Angajații DGASPC Mureș care contestă rezultatele testelor pozitive COVID au mers mai departe și au făcut și testele serologice, care identifică expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2.
O parte dintre ei au primit deja rezultatele negative ale testului pentru anticorpi, care este, de asemenea, negativ, ceea ce arată că nu au avut niciodată coronavirus.
Pe surse am aflat că, mai mult decât atât, în anumite buletine medicale data infecției este raportată ca fiind din luna aprilie, când de fapt testarea s-a făcut la începutul lunii mai.
Astfel, oamenii vor să meargă în instanță, pentru a demonstra că nu au fost niciodată infectați cu coronavirus, deși au fost internați și ținuți în saloane cu bolnavi confirmați.
O altă situație gravă este practica neunitară a spitalelor din județul Mureș, în acordarea concediilor medicale. Astfel, unii angajați primesc decontarea 100% a concediilor medicale, iar alții numai 75%
Lucian Puiu, președintele Sindicatului “Acord” Târgu Mureș, secretar general al Federației “Columna” a declarat, pentru mures.ro, că îi va reprezenta pe angajații de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş pentru lămurirea juridică a decontării concediilor medicale, sindicatul fiind parte procesuală activă.
Vă reamintim că redacția noastră a prezentat un serial jurnalistic, legat de situația unor angajați de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, care au fost depistați pozitiv la testul COVID19, iar la interval de numai două sau trei zile testările succesive au fost negative.
Este motivul pentru care oamenii cred că prima testare a fost greșită și că ei fost diagnosticați fals pozitiv.
Spitalul Clinic Județean Mureș a opinat atunci că “din punct de vedere medical, negativarea în scurt timp de la internare a unui test care inițial a fost pozitiv se poate datora faptului că pacientul se află la sfârșitul perioadei de boală. De asemenea, conform metodologiei de testare un pacient poate fi declarat vindecat și se poate externa după două teste negative efectuate la interval de minim 24 de ore”.
În privința acțiunilor în instanță legate de internările considerate de unii angajați drept abuzive, din cauza testelor fals pozitive, sindicatul va analiza fiecare situație în parte, pe baza documentelor primite.