www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă Generația 9 INTERVIU, EXCLUSIV: Șeful de promoție de la "Ion Vlasiu" visează să aibă...

INTERVIU, EXCLUSIV: Șeful de promoție de la “Ion Vlasiu” visează să aibă propria sa clinică veterinară

Szakacs Barna-Alex este șeful promoției 2020 de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, pe care l-a absolvit la profilul “tehnician operator procesare text-imagine”, cu media de promovare 9,73.

În timpul liceului, a participat la diferite activități de voluntariat, atât în Târgu Mureș, cât și în alte orașe. În Târgu Mureș a participat la voluntariate în cadrul evenimentului de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire, la Teatrul Național Târgu-Mureș, timp de doi ani și la teatrul 3G. Tot în oraș, a participat ca actor în două scurt metraje și ca voluntar la Festivalul Luminii 2019. A fost voluntar și în alte zoneale țării, la Festivalul Sâmbăta X3, ediția I, care a avut loc la Sâmbăta de Sus și a ajutat la organizarea a două treasure hunt-uri care au avut loc în Cetatea din Alba Iulia.

Despre momentul absolvirii liceului, Barni spune că “a fost una cu totul unică din foarte multe puncte de vedere. Cu toate că festivitatea de absolvire a avut loc online, pe Zoom, emoțiile tot s-au simțit, însă a lipsit prezența fizică, contactul vizual și îmbrățișările de rămas bun. În contextul actual, pandemia ar trebui să reprezinte o lecție importantă pentru omenire, învățându-i pe oameni să aprecieze mai mult adevăratele comori: natură și compania prietenilor și a familiei.”

Szakacs Barna-Alex consideră că sintagma “cel mai bun” denotă succesul unui om într-un anumit cadru social. “Din punctul meu de vedere, nu am sentimentul că aș fi făcut ceva diferit față de ceilalți, însă pot afirmă că am făcut-o mai bine. Am practicat activitățile care mi-au plăcut, dar nu am neglijat indatoriile și responsabilitățile față de școală. Într-un cuvânt, a fi cel mai bun, pentru mine, înseamnă a fi eu însumi în orice aș face. Cu toate că mi-am dorit, nu mi-am putut imagina niciodată că mă voi clasa pe primul loc la nivel liceal, deoarece nu mi-am impus acest target, doar am acordat atenția cuvenită procesului de învățare, lăsând totul să decurgă în mod natural.

La fel ca în cazul fiecăruia dintre noi, copilăria lui Barni a fost marcată de vise frumoase, “însă cel care a persistat odată cu trecerea anilor este cel de a deveni medic veterinat. Am iubit de mic animalele și mi-am dorit să le ajut și să fiu în preajma lor.  În acest moment, când vine vorba de viitor pot spune că îmi doresc să fiu admis la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureșți, însă până atunci trăiesc prezentul la cote maxime cu gândul că mă voi putea bucura de această alegere”, spune șeful promoției 2020 de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș.

Szakacs Barna-Alex crede că “Târgu Mureșul este un oraș plin de oportunități, dacă dorești să te implici în diverse activități.Cum ar fi activitățile de voluntariat enumerate mai sus, aducând cu ele posibilități de angajare. Consider că, dacă îți dorești cu adevăra,t vei reuși în orice oraș te-ai afla, cu atât mai mult într-un oraș aflat în plină dezvoltare așa cum este orașul nostru.”

Cu toate acestea, “peste 10 ani mă visez la București, făcând ceea ce îmi place într-o clinică veterinară sau poate chiar în propriul meu cabinet veterinar, așadar mă văd trăind o viață fericită și împlinită.”

Mesajul lui Barni pentru liceenii mai tineri este unul pen cât de simplu, pe atât de complex formulat:  “Pentru a avea succes, trebuie să faci ceea ce îți place și să dai tot ce poți mai bun din ține. Viitorul ți-l construiești cu mâna ta. Liceenilor din clasele mai mici le transmit următorul mesaj: să se bucure de acești ani unici deoarece zboară că niște clipe și să-i transforme în momente de neuitat. Îi mai sfătuiesc să nu se streseze prea mult, să fie consecvenți pentru că în acest fel vor reuși să își atingă scopul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments