www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă Generația 9 INTERVIU, EXCLUSIV: Șeful de promoție de la "Ion Vlasiu" visează să aibă...

INTERVIU, EXCLUSIV: Șeful de promoție de la “Ion Vlasiu” visează să aibă propria sa clinică veterinară

Szakacs Barna-Alex este șeful promoției 2020 de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, pe care l-a absolvit la profilul “tehnician operator procesare text-imagine”, cu media de promovare 9,73.

În timpul liceului, a participat la diferite activități de voluntariat, atât în Târgu Mureș, cât și în alte orașe. În Târgu Mureș a participat la voluntariate în cadrul evenimentului de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire, la Teatrul Național Târgu-Mureș, timp de doi ani și la teatrul 3G. Tot în oraș, a participat ca actor în două scurt metraje și ca voluntar la Festivalul Luminii 2019. A fost voluntar și în alte zoneale țării, la Festivalul Sâmbăta X3, ediția I, care a avut loc la Sâmbăta de Sus și a ajutat la organizarea a două treasure hunt-uri care au avut loc în Cetatea din Alba Iulia.

Despre momentul absolvirii liceului, Barni spune că “a fost una cu totul unică din foarte multe puncte de vedere. Cu toate că festivitatea de absolvire a avut loc online, pe Zoom, emoțiile tot s-au simțit, însă a lipsit prezența fizică, contactul vizual și îmbrățișările de rămas bun. În contextul actual, pandemia ar trebui să reprezinte o lecție importantă pentru omenire, învățându-i pe oameni să aprecieze mai mult adevăratele comori: natură și compania prietenilor și a familiei.”

Szakacs Barna-Alex consideră că sintagma “cel mai bun” denotă succesul unui om într-un anumit cadru social. “Din punctul meu de vedere, nu am sentimentul că aș fi făcut ceva diferit față de ceilalți, însă pot afirmă că am făcut-o mai bine. Am practicat activitățile care mi-au plăcut, dar nu am neglijat indatoriile și responsabilitățile față de școală. Într-un cuvânt, a fi cel mai bun, pentru mine, înseamnă a fi eu însumi în orice aș face. Cu toate că mi-am dorit, nu mi-am putut imagina niciodată că mă voi clasa pe primul loc la nivel liceal, deoarece nu mi-am impus acest target, doar am acordat atenția cuvenită procesului de învățare, lăsând totul să decurgă în mod natural.

La fel ca în cazul fiecăruia dintre noi, copilăria lui Barni a fost marcată de vise frumoase, “însă cel care a persistat odată cu trecerea anilor este cel de a deveni medic veterinat. Am iubit de mic animalele și mi-am dorit să le ajut și să fiu în preajma lor.  În acest moment, când vine vorba de viitor pot spune că îmi doresc să fiu admis la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureșți, însă până atunci trăiesc prezentul la cote maxime cu gândul că mă voi putea bucura de această alegere”, spune șeful promoției 2020 de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș.

Szakacs Barna-Alex crede că “Târgu Mureșul este un oraș plin de oportunități, dacă dorești să te implici în diverse activități.Cum ar fi activitățile de voluntariat enumerate mai sus, aducând cu ele posibilități de angajare. Consider că, dacă îți dorești cu adevăra,t vei reuși în orice oraș te-ai afla, cu atât mai mult într-un oraș aflat în plină dezvoltare așa cum este orașul nostru.”

Cu toate acestea, “peste 10 ani mă visez la București, făcând ceea ce îmi place într-o clinică veterinară sau poate chiar în propriul meu cabinet veterinar, așadar mă văd trăind o viață fericită și împlinită.”

Mesajul lui Barni pentru liceenii mai tineri este unul pen cât de simplu, pe atât de complex formulat:  “Pentru a avea succes, trebuie să faci ceea ce îți place și să dai tot ce poți mai bun din ține. Viitorul ți-l construiești cu mâna ta. Liceenilor din clasele mai mici le transmit următorul mesaj: să se bucure de acești ani unici deoarece zboară că niște clipe și să-i transforme în momente de neuitat. Îi mai sfătuiesc să nu se streseze prea mult, să fie consecvenți pentru că în acest fel vor reuși să își atingă scopul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments