www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă Generația 9 INTERVIU, EXCLUSIV: Șeful de promoție de la "Ion Vlasiu" visează să aibă...

INTERVIU, EXCLUSIV: Șeful de promoție de la “Ion Vlasiu” visează să aibă propria sa clinică veterinară

Szakacs Barna-Alex este șeful promoției 2020 de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș, pe care l-a absolvit la profilul “tehnician operator procesare text-imagine”, cu media de promovare 9,73.

În timpul liceului, a participat la diferite activități de voluntariat, atât în Târgu Mureș, cât și în alte orașe. În Târgu Mureș a participat la voluntariate în cadrul evenimentului de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire, la Teatrul Național Târgu-Mureș, timp de doi ani și la teatrul 3G. Tot în oraș, a participat ca actor în două scurt metraje și ca voluntar la Festivalul Luminii 2019. A fost voluntar și în alte zoneale țării, la Festivalul Sâmbăta X3, ediția I, care a avut loc la Sâmbăta de Sus și a ajutat la organizarea a două treasure hunt-uri care au avut loc în Cetatea din Alba Iulia.

Despre momentul absolvirii liceului, Barni spune că “a fost una cu totul unică din foarte multe puncte de vedere. Cu toate că festivitatea de absolvire a avut loc online, pe Zoom, emoțiile tot s-au simțit, însă a lipsit prezența fizică, contactul vizual și îmbrățișările de rămas bun. În contextul actual, pandemia ar trebui să reprezinte o lecție importantă pentru omenire, învățându-i pe oameni să aprecieze mai mult adevăratele comori: natură și compania prietenilor și a familiei.”

Szakacs Barna-Alex consideră că sintagma “cel mai bun” denotă succesul unui om într-un anumit cadru social. “Din punctul meu de vedere, nu am sentimentul că aș fi făcut ceva diferit față de ceilalți, însă pot afirmă că am făcut-o mai bine. Am practicat activitățile care mi-au plăcut, dar nu am neglijat indatoriile și responsabilitățile față de școală. Într-un cuvânt, a fi cel mai bun, pentru mine, înseamnă a fi eu însumi în orice aș face. Cu toate că mi-am dorit, nu mi-am putut imagina niciodată că mă voi clasa pe primul loc la nivel liceal, deoarece nu mi-am impus acest target, doar am acordat atenția cuvenită procesului de învățare, lăsând totul să decurgă în mod natural.

La fel ca în cazul fiecăruia dintre noi, copilăria lui Barni a fost marcată de vise frumoase, “însă cel care a persistat odată cu trecerea anilor este cel de a deveni medic veterinat. Am iubit de mic animalele și mi-am dorit să le ajut și să fiu în preajma lor.  În acest moment, când vine vorba de viitor pot spune că îmi doresc să fiu admis la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureșți, însă până atunci trăiesc prezentul la cote maxime cu gândul că mă voi putea bucura de această alegere”, spune șeful promoției 2020 de la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu Mureș.

Szakacs Barna-Alex crede că “Târgu Mureșul este un oraș plin de oportunități, dacă dorești să te implici în diverse activități.Cum ar fi activitățile de voluntariat enumerate mai sus, aducând cu ele posibilități de angajare. Consider că, dacă îți dorești cu adevăra,t vei reuși în orice oraș te-ai afla, cu atât mai mult într-un oraș aflat în plină dezvoltare așa cum este orașul nostru.”

Cu toate acestea, “peste 10 ani mă visez la București, făcând ceea ce îmi place într-o clinică veterinară sau poate chiar în propriul meu cabinet veterinar, așadar mă văd trăind o viață fericită și împlinită.”

Mesajul lui Barni pentru liceenii mai tineri este unul pen cât de simplu, pe atât de complex formulat:  “Pentru a avea succes, trebuie să faci ceea ce îți place și să dai tot ce poți mai bun din ține. Viitorul ți-l construiești cu mâna ta. Liceenilor din clasele mai mici le transmit următorul mesaj: să se bucure de acești ani unici deoarece zboară că niște clipe și să-i transforme în momente de neuitat. Îi mai sfătuiesc să nu se streseze prea mult, să fie consecvenți pentru că în acest fel vor reuși să își atingă scopul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments