www.mures.ro

sâmbătă, februarie 4, 2023
No menu items!
Acasă Oameni care schimba JOS PĂLĂRIA, pentru GENERAȚIA 9: Șefa de promoție de la "umanul" din...

JOS PĂLĂRIA, pentru GENERAȚIA 9: Șefa de promoție de la „umanul” din Papiu

Liana Miruna Pop este șefa de promoție a profilului uman de la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș. După multă muncă și perseverență, a terminat liceul cu media 9,89.

De-a lungul celor 4 ani, a participat la diverse concursuri de istorie, limba și literatură română, limba engleză, însă ceea ce va ocupa mereu un loc special în sufletul ei este participarea la olimpiada de limba latină. A fost mereu atrasă de această disciplină, cu precădere de gramatica limbii latine, de traducerea și analiza textelor.

Liana Miruna Pop a acordat un interviu în exclusivitate pentru mures.ro, în care ne-a împărtășit câteva gânduri la final de liceu, moment care a confirmat-o ca cea mai bună dintre cei buni.

Reporter: Cum ai reușit să obții această performanță remarcabilă?

Liana Miruna Pop: Cu siguranță, atât determinarea, cât și munca au contribuit la rezultatele obținute. Am fost ambițioasă de mică, dar pe lângă ambiție este nevoie de tenacitate, de perseverență și…nu în ultimul rând, da, mi-am propus să fiu printre cei mai buni.

Reporter: Cât de greu este să fii cel mai bun la Papiu? Cum se împacă „umanul” cu Papiul, recunoscut pentru profilul real?

Liana Miruna Pop: Cumva răspunsul la această întrebare are elemente comune cu cel anterior. E bine știut că Papiul a fost și este o școală care “îți cere”. Vreau să precizez că, dacă vorbim de cel mai bun la Papiu, trebuie să ținem cont de cele două secții: reală și umană, fiecare având cel mai bun elev-în această promoție, colegul meu, Ciprian Florea, și cu mine. “Umanul” nu se împacă cu Papiul, “umanul” este parte integrantă a liceului, asemeni “realului”. Cel puțin această generație, dacă nu chiar și cele anterioare de la secția umană, prin rezultatele pe care le-au avut la olimpiade și concursuri, au contribuit la sporirea prestigiului acestui colegiu.

Reporter: Care este cea mai frumoasă experiență din viața la Papiu?

Liana Miruna Pop: Potrivit unei locuțiuni din limba engleză, “I can’t quite put my finger on it”, liceul în sine e o foarte frumoasă experiență a vieții.

Reporter: Cât de greu a fost momentul absolvirii, în contextul pandemiei?

Liana Miruna Pop: Pe o scară de la 1 la 10, este pe locul 11, dar…nu din cauza pandemiei. Ci din cauza nostalgiei.

Reporter: Oferă Târgu Mureșul destule oportunități pentru dezvoltarea profesională, din punctul tău de vedere? Ai de gând să revii în Târgu Mureș, după studiile universitare?

Liana Miruna Pop: În acest moment, consider că nu. În ceea ce privește următoarea întrebare, nu pot oferi un răspuns cert.

Reporter: Ce vrei să faci în continuare, din perspectiva pregătirii universitare?

Liana Miruna Pop: Doresc să urmez în continuare cursurile Facultății de Drept.

 

1 COMENTARIU

  1. [url=https://skypka-monetki.ru/]продать монеты в Санкт-Петербурге[/url]
    [url=https://skypka-monetki.ru//]http://skypka-monetki.ru/[/url]
    [url=https://google.ie/url?q=http://skypka-monetki.ru/]http://www.google.rs/url?q=http://skypka-monetki.ru/[/url]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments

Reklama_Fuddy on Ard baloții și un tractor!