www.mures.ro

vineri, februarie 26, 2021
No menu items!
Acasă Oameni care schimba JOS PĂLĂRIA, pentru GENERAȚIA 9: Șefa de promoție de la "umanul" din...

JOS PĂLĂRIA, pentru GENERAȚIA 9: Șefa de promoție de la “umanul” din Papiu

Liana Miruna Pop este șefa de promoție a profilului uman de la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș. După multă muncă și perseverență, a terminat liceul cu media 9,89.

De-a lungul celor 4 ani, a participat la diverse concursuri de istorie, limba și literatură română, limba engleză, însă ceea ce va ocupa mereu un loc special în sufletul ei este participarea la olimpiada de limba latină. A fost mereu atrasă de această disciplină, cu precădere de gramatica limbii latine, de traducerea și analiza textelor.

Liana Miruna Pop a acordat un interviu în exclusivitate pentru mures.ro, în care ne-a împărtășit câteva gânduri la final de liceu, moment care a confirmat-o ca cea mai bună dintre cei buni.

Reporter: Cum ai reușit să obții această performanță remarcabilă?

Liana Miruna Pop: Cu siguranță, atât determinarea, cât și munca au contribuit la rezultatele obținute. Am fost ambițioasă de mică, dar pe lângă ambiție este nevoie de tenacitate, de perseverență și…nu în ultimul rând, da, mi-am propus să fiu printre cei mai buni.

Reporter: Cât de greu este să fii cel mai bun la Papiu? Cum se împacă “umanul” cu Papiul, recunoscut pentru profilul real?

Liana Miruna Pop: Cumva răspunsul la această întrebare are elemente comune cu cel anterior. E bine știut că Papiul a fost și este o școală care “îți cere”. Vreau să precizez că, dacă vorbim de cel mai bun la Papiu, trebuie să ținem cont de cele două secții: reală și umană, fiecare având cel mai bun elev-în această promoție, colegul meu, Ciprian Florea, și cu mine. “Umanul” nu se împacă cu Papiul, “umanul” este parte integrantă a liceului, asemeni “realului”. Cel puțin această generație, dacă nu chiar și cele anterioare de la secția umană, prin rezultatele pe care le-au avut la olimpiade și concursuri, au contribuit la sporirea prestigiului acestui colegiu.

Reporter: Care este cea mai frumoasă experiență din viața la Papiu?

Liana Miruna Pop: Potrivit unei locuțiuni din limba engleză, “I can’t quite put my finger on it”, liceul în sine e o foarte frumoasă experiență a vieții.

Reporter: Cât de greu a fost momentul absolvirii, în contextul pandemiei?

Liana Miruna Pop: Pe o scară de la 1 la 10, este pe locul 11, dar…nu din cauza pandemiei. Ci din cauza nostalgiei.

Reporter: Oferă Târgu Mureșul destule oportunități pentru dezvoltarea profesională, din punctul tău de vedere? Ai de gând să revii în Târgu Mureș, după studiile universitare?

Liana Miruna Pop: În acest moment, consider că nu. În ceea ce privește următoarea întrebare, nu pot oferi un răspuns cert.

Reporter: Ce vrei să faci în continuare, din perspectiva pregătirii universitare?

Liana Miruna Pop: Doresc să urmez în continuare cursurile Facultății de Drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ursul de pe str Negoiului, în discuția dintre prefect și primarul Târgu Mureșului

Prefectul de Mureș Mara Togănel și primarul Târgu Mureșului, Soós Zoltán au discutat despre apariția repetată a unui urs în zona străzilor Negoiului și...

Kelemen Hunor promite 10 milioane de lei pentru Aeroportul Transilvania

Comisiile parlamentare dezbat în aceste zile proiectul bugetului pentru 2021. La elaborarea proiectului, UDMR a avut două priorități: pe de o parte se dorește sprijinirea...

Theodora Benedek, invitata Mediafax, în programul realizat cu Banca Transilvania

Healthcare Trends, la Mediafax. Cum îţi dai seama dacă ai anxietate sau o boală cardiovasculară? Medicul cardiolog Theodora Benedek, invitata de astăzi, îţi dă răspunsul ...

APROAPE SIGUR. Reziliere a contractului pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii din A3

Firma Straco este în dificultăţi financiare majore şi nu mai lucrează, iar contractul de execuţie în cazul lotului de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii...

Recent Comments