www.mures.ro

joi, octombrie 21, 2021
No menu items!
Acasă Oameni care schimba La mulți ani, prof.dr. Benedek Imre! Boldog születésnapot!

La mulți ani, prof.dr. Benedek Imre! Boldog születésnapot!

26 iunie este ziua aniversară a profesorului universitar doctor Benedek Imre, moment pe care l-a marcat în mijlocul familiei, la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, pe care l-a redat, în calitate de proprietar, comunității multiculturale a județului Mureș.

Profesor Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureş, Benedek Imre este fondatorul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș și creatorul școlii de cardiologie din Târgu Mureș, cea mai performantă din România.

Doctor în științe medicale și Habilitat, prof. Benedek Imre deține Diplomele de Cardiolog European și Fellow, acordate de Societatea Europeană de Cardiologie.

Benedek Imre coordonează, la nivel național, competențele în cardiologia intervențională și electrofiziologie intervențională și este creatorul rețelei de tratament intervențional în infarct miocardic, care a redus mortalitatea prin infarct, în Regiunea Centru, de la 20 la 5 la sută.

De asemenea, expertiza sa este extinsă în efectuarea de angioplastii coronariene și periferice.

A introdus în România metodologii noi, cum ar fi transplantul de celule stem în bolile aterotrombotice, angioplastia cu unde laser, IVUS cu histologie virtuală, sau tomografia de coerență optică, angio computer tomografia CT.

A format multe generații de specialiști în cardiologie si cercetători de renume, atât pe plan național, cât și internațional.

Redacția mures.ro îi urează profesorului Benedek Imre sănătate, putere de muncă și aniversare frumoasă! Boldog születésnapot!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Școala de cardiologie din Târgu Mureș, elogiată la cel mai important eveniment al specialiștilor în domeniu

Școala modernă de cardiologie din Târgu Mureș a fost reprezentată chiar de fondatorul acesteia, prof.dr. Benedek Imre, la Congresul East Meets West 2021, al...

CURĂȚENIA GENERALĂ în Târgu Mureș. Toate DETALIILE

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

Începe CURĂȚENIA GENERALĂ în municipiul Târgu Mureș!

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

RAPORT DEVASTATOR: Reabilitarea bolnavilor cardiovasculari, ignorată de autoritățile din România

Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, a fost organizată conferința "Mediul de afaceri în sprijinul sistemului medical". Invitată în cadrul evenimentului, Prof. Dr. Theodora Benedek,...

Recent Comments