www.mures.ro

miercuri, iulie 28, 2021
No menu items!
Acasă Oameni care schimba La mulți ani, prof.dr. Benedek Imre! Boldog születésnapot!

La mulți ani, prof.dr. Benedek Imre! Boldog születésnapot!

26 iunie este ziua aniversară a profesorului universitar doctor Benedek Imre, moment pe care l-a marcat în mijlocul familiei, la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, pe care l-a redat, în calitate de proprietar, comunității multiculturale a județului Mureș.

Profesor Universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureş, Benedek Imre este fondatorul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș și creatorul școlii de cardiologie din Târgu Mureș, cea mai performantă din România.

Doctor în științe medicale și Habilitat, prof. Benedek Imre deține Diplomele de Cardiolog European și Fellow, acordate de Societatea Europeană de Cardiologie.

Benedek Imre coordonează, la nivel național, competențele în cardiologia intervențională și electrofiziologie intervențională și este creatorul rețelei de tratament intervențional în infarct miocardic, care a redus mortalitatea prin infarct, în Regiunea Centru, de la 20 la 5 la sută.

De asemenea, expertiza sa este extinsă în efectuarea de angioplastii coronariene și periferice.

A introdus în România metodologii noi, cum ar fi transplantul de celule stem în bolile aterotrombotice, angioplastia cu unde laser, IVUS cu histologie virtuală, sau tomografia de coerență optică, angio computer tomografia CT.

A format multe generații de specialiști în cardiologie si cercetători de renume, atât pe plan național, cât și internațional.

Redacția mures.ro îi urează profesorului Benedek Imre sănătate, putere de muncă și aniversare frumoasă! Boldog születésnapot!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

De azi, E LEGE! 60 de milioane de lei, pentru Centrul de Arși din Târgu Mureș

Guvernul a adoptat, miercuri, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui centru de arși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş. Potrivit actului...

O mureșeancă de 21 de ani a murit într-un accident groaznic, petrecut luni seara

În această seară, pe DJ 151D, între localitățile Ilieni și Nicolești, a avut loc un accident rutier, între un autocamion și un autoturism. În urma...

El este tânărul mureșean OMORÂT DE URS vineri seara

Mihai Cadar, mureșeanul de 26 de ani, a fost găsit mort la o distanţă relativ mică de locul unde ursul a atacat vineri seara,...

Recent Comments