www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI LECȚIE DE LA ALBA IULIA: Cum s-a ținut virusul sub control. VOR...

LECȚIE DE LA ALBA IULIA: Cum s-a ținut virusul sub control. VOR CONTINUA, tot anul!

Peste 20.600 de teste au fost prelucrate de la începutul epidemiei de coronavirus în Alba, județ vecin cu Mureșul. În laboratorul DSP Alba a fost utilizată şi metoda de tip pooling, ce presupune practic un screening aplicat în masă populaţiei din judeţ.

Prin această metodă inovativă s-au atins două obiective foarte importante.

„În primul rând este vorba despre un control eficient al răspândirii virusului Sars-Cov2 şi identificării eventualelor focare de COVID-19 prin testarea de comunităţi întregi de pe teritoriul întregului judeţ, dar şi economisirea unor importante sume de bani de la buget”, menţionează DSP Alba.

Metoda pooling a fost validată de personalul laboratorului DSP Alba prin probele şi controalele pozitive lucrate, conform procedurii de lucru în domeniul biologiei moleculare utilizând tehnologia RT-PCR.

Cifrele şi datele arată clar că nu am greşit când am pariat pe metoda pooling. Aceasta s-a dovedit a fi eficientă prin excluderea persoanelor negative şi identificarea eventualelor focare de COVID-19. Pentru a ţine în continuare situaţia sub control, vom menţine testarea de tip pooling cel puţin până la finalul anului întrucât deţinem toate echipamentele şi dotările necesare”, a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

O parte dintre aceste teste le-au fost făcute elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a și cadrelor didactice care se pregătesc, în aceste zile, pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

După cum știți, Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș A AMÂNAT proiect similar, inițiat la Târgu Mureș de prof.dr. Theodora Benedek.

Conform proiectului Theodorei Benedek, contribuția Primăriei la decontul testelor ar fi intervenit doar dacă solicitările depășeau cifra de 500. Asta pentru că primele 500 de teste ar fi urmat să fie puse la dispoziție de Spitalul Clinic Județean de Urgență.

În ciuda pașilor parcurși de Theodora Benedek, o parte dintre consilierii locali au imprimat o notă electorală dezbaterilor din ședința online și s-au arătat refractari față de această propunere.

Asta, în ciuda faptului că inclusiv Secretarul  municipiului Târgu Mureș, Dianora Buculei, a spus că ar fi păcat să se piardă cele 500 de teste gratuite, oferite de Spital.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments