www.mures.ro

Acasă ȘTIRI Ludovic Orban: Cristian Chirteș, propunerea PNL pentru șefia Comisiei de control a...

Ludovic Orban: Cristian Chirteș, propunerea PNL pentru șefia Comisiei de control a activității SRI

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că pentru conducerea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va fi susținut senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

„Domnul Marcel Vela va fi reprezentantul României la Europol, iar la Comisia SRI l-am propus pe senatorul Cristian Chirteș. La comisia comună România-Republica Moldova va fi domnul deputat Daniel Gheorghe”, a precizat președintele PNL, Ludovic Orban.

Cristian Chirteș a fost deputat în perioada 2012-2016 și a mai exercitat în perioada 2016-2020 un mandat de senator, perioadă în care a făcut parte din Comisia SRI.

La alegerile din 2020 a fost ales senator, în circumscripţia electorală nr.28 Mureş.

Comisia de control SRI nu și-a stabilit componența și conducerea. Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului exercită controlul civil asupra Serviciului Român de Informații.

Conducerea PNL a votat astăzi în ședința Biroului Executiv și cele două propuneri ale partidului pentru Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Este vorba despre deputații Alexandru Muraru și Răzvan Prișcă.