www.mures.ro

sâmbătă, mai 21, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Manifestare de elită în cardiologie, organizată la Târgu Mureș

Manifestare de elită în cardiologie, organizată la Târgu Mureș

Săptămâna viitoare are loc a XXI-a ediție a Conferinței Naționale cu Participare Internațională CardioNET. Tema ediției din acest an este „CARDIOLOGIA MODERNĂ ÎN MANAGEMENTUL PACIENTULUI CARDIOVASCULAR.

Manifestarea are o abordare interdisciplinară și se adresează specialiștilor din domeniul medical precum și studenților UMFST Târgu Mureș, oferindu-le acestora posibilitatea de a fi la curent cu ultimele tendințe în tratamentul bolilor cardiovasculare.

Evenimentul va avea loc în perioada de 9-11 decembrie 2021, în cadrul Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie din Târgu Mureș.

Congresul CardioNET este un congres tradițional al comunității medicale din regiunea noastră, cu largă participare internațională, care la ultimele ediții a fost organizat ca joint meeting al Societății Române de Cardiologie și al Societății Maghiare de Cardiologie, devenind o punte pentru comunitățile medicale din cele două țări vecine. Anul acesta, congresul CardioNET ajunge la cea de-a 21 ediție, fiind organizat în cadrul Zilelor UMFST Târgu Mureș, de către Asociația Transilvană de Terapie Transvasculară și Transplant Kardiomed (ATTETT), în parteneriat cu Fundația Cardiolider, Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș și Centrul Medical Cardio Med”, a transmis prof.dr. Benedek Imre, Președintele comitetului de organizare.

Experți recunoscuți în domeniu vor prezenta cele mai recente recomandări privind managementul pacientului cardiovascular, progresele majore făcute de tehnologia medicală și particularitățile managementului pacientului cardiovascular în perioada pandemiei COVID.

Speakerii congresului vin din centrele universitare medicale din Paris, Oxford, Ierusalim, Rotterdam, Budapesta, București, Brașov, Timișoara, Iași și Târgu Mureș.

Anul acesta, congresul CardioNET va fi organizat în condiții adaptate specificului perioadei de pandemie, în sistem hibrid. Prezentările științifice vor fi efectuate în fața unui public restrâns, format doar din persoane vaccinate anti-COVID, lucrările fiind transmise online, pentru a asigura accesul comunității medicale la vizualizarea acestor prezentări.

Lucrările cu prezență fizică se vor desfășura în Sala de conferințe a Centrului de Evenimente de la Castelul Teleki din Dumbrăvioara, în perioada 9-10 decembrie, fiind precedate de o serie de cursuri pre-congres și însoțite de simpozioane pe tema prevenției cardiovasculare și a terapiilor inovative în cardiologie.

Deschiderea Oficială a Conferinței Naționale CardioNET, va avea loc joi, 9 decembrie, ora 9:00, în sala festivă a Centrului Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara, fiind transmisă în direct pe mai multe canale media, din studioul amenajat în locația gazdă a evenimentului.

Cu ocazia deschiderii oficiale va avea loc și lansarea proiectului de cercetare eCardio, primul proiect de transfer tehnologic din domeniul imagisticii cardiovasculare din România, finanțat prin fonduri europene și câștigat de echipa Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în colaborare cu Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală Cardiomed”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, membru în comitetul științific.

Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor cu 19 credite EMC. Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Abbot, Novartis, AstraZeneca, Sanofi Genzyme, Ewopharma, Sante si Viforpharma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

Recent Comments