www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Maratonul vaccinării de la Târgu Mureș, DINCOLO DE POLITICĂ

Maratonul vaccinării de la Târgu Mureș, DINCOLO DE POLITICĂ

Maratonul Vaccinării de la Târgu Mureș s-a încheiat luni, 17 mai, la ora 08:00, cu un număr de 7.504 persoane care s-au vaccinat. În perioada 14-16 mai, timp de 72 de ore în regim non stop, mureșenii au avut ocazia să se vaccineze fără programare cu vaccinul Pfizer.  

Deși a fost un eveniment care a avut nevoie de suport instituțional, Maratonul a fost ținut departe de propaganda politică, fapt care a contat, cu siguranță, în succesul evenimentului.

Prefectul județului, Președintele Consiliului Județean, Primarul municipiului reședință și rectorul UMFST, deși reprezintă forțe politice diferite, și-au dat mâna și au contribuit la succesul unei campanii de sănătate publică, pe afișul virtual al căreia nu s-a regăsit sigla niciunui partid politic.

Un fapt lăudabil.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel:Vă mulțumim! Maratonul Vaccinării a reprezentat o nouă dovadă de normalitate în județul Mureș. Sub coordonarea Instituției Prefectului, s-au reunit, din nou, toate instituțiile locale și județene pentru un scop comun: acela de a le explica oamenilor beneficiile vaccinării și de a-i convinge să vină la maraton. Însă ceea ce a fost mai impresionant s-a întâmplat dincolo de aspectele oficiale ale acestei acțiuni: voluntari inimoși care au dovedit că brandul medical al județului nostru nu este un mit, solidaritate în fața grelei încercări aduse de pandemie și încredere că doar împreună, în mod #firesc ne vom face bine. Le mulțumesc, în egală măsură, celor 300 de voluntari și celor 7.504 mureșeni care s-au vaccinat. Alături de instituții, societate civilă și persoane care au simțit că trebuie să dea o mână de ajutor, am pus județul Mureș pe harta maratoanelor de succes organizate în România. Mureșul se vaccinează. Vom continua!”

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe șiTehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei: “Un efort colectiv prin care universitatea a arătat din nou că are capacitatea de a coagula toate autoritățile care trebuie să se îngrijească de binele oamenilor. Am stat de vorbă cu cetățenii și i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: „Pentru că aici, la Universitate, ne-am simțit mai în siguranță.” Siguranța este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituții de învățământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuși să răspundem nevoilor celor din jur. Le mulțumesc celor peste 300 de voluntari: medici, asistente medicale, studenți, oameni de bine din Mureș – unii fără pregătire medicală, dar motivați de dorința de a face și ei ceva pentru binele celor din jur. Organizarea a fost fără cusur. Nimeni nu va fi bine până când nu vom fi toți bine! E pluribus unum!”

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc:În primul rând, doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestui Maraton, autorități publice, medici, voluntari și mai ales celor 7500 de cetățeni care au înțeles cât de important este să vină și să se vaccineze. Astfel de evenimente dau posibilitatea unui număr cât mai mare de cetățeni să se vaccineze. Cea mai bună și eficientă modalitate de a avea grijă de cei din jur este vaccinarea, astfel și noi și cei din jur suntem protejați de infectare.” 

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán:Târgu Mureș devine un etalon la nivel național! La Maratonul din acest week-end, în 72 de ore, peste 7500 de persoane au fost vaccinate, iar numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare este cel mai ridicat la nivel național! Prin această campanie, împreună,  scriem istorie și revenim la normalitate cu pași siguri iar asta mă bucură! Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați, atât personalului medical și voluntarilor, precum și celor care au asigurat, în aceste zile, buna desfășurare a acestei acțiuni și îndemn, în continuare să solicitați vaccinul în oricare din cele 4 centre puse la dispoziția dumneavoastră de către Primăria Târgu Mureș.” 

Directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan:Pentru desfășurarea în siguranță a maratonului de vaccinare desfășurat la UMFST, DSP Mureș a autorizat centrul din punct de vedere sanitar, a asigurat necesarul de doze și materiale sanitare utilizate în procesul de vaccinare. Mulțumim mureșenilor pentru modul responsabil în care au răspuns acestei campanii, personalului implicat voluntar în cadrul centrului precum și instituțiilor care au contribuit la realizarea acestui maraton. Doar împreună putem reveni la normalitate.”

Pentru promovarea Maratonului Vaccinării, Instituția Prefectului – Județul Mureș și Asociația Legio Maris Ride Club au realizat un parteneriat inedit, prin organizarea Paradei Moto care a avut loc sâmbătă, 15 mai.

Acțiunea de vaccinare în masă a fost posibilă datorită eforturilor instituțiilor județene și locale, corpului medical din județul Mureș, voluntarilor și entități ale societății civile: Instituția Prefectului – Județul Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, unitățile sanitare din județul Mureș, Serviciul de Ambulanță Județean Mureș, Serviciul de Telecomunicații Speciale Mureș, asociațiile studențești din cadrul UMFST, primăriile din județul Mureș, instituțiile mass media, cu sprijinul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments