www.mures.ro

vineri, ianuarie 27, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI MĂRTURIE ȘOCANTĂ a soției unui medic din Târgu Mureș infectat cu coronavirus

MĂRTURIE ȘOCANTĂ a soției unui medic din Târgu Mureș infectat cu coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Mureș a informat că, printre cadrele medicale infectate, se află și un medic de la o unitate privată din Târgu Mureș.

Sâmbătă seară, Irina Muntean, soția medicului, a publicat un mesaj tulburător, pe care îl redăm integral:

“Astăzi se împlinesc 4 săptămâni de când soțul meu, dr Muntean Mihai, este internat la clinica Infecțioase 1 cu Covid, în urma unui test pozitiv Sars-Cov 2 făcut în privat. Sunt extrem de dezamăgită și supărată de modul în care autoritățile gestionează testarea persoanelor cu simptome usoare și internarea forțată și îndelungată a celor găsiți pozitivi.

Între 30 martie și 4 aprilie amândoi am avut simptome ușoare de viroză (cefalee, mialgii, disfagie, subfebrilități), am sunat la DSP și NU au vrut să ne testeze, deoarece simptomatologia era prea ușoară, chiar dacă legea spune că e prioritară testarea cadrelor medicale simptomatice.
Între timp, Mihai a început să se simtă mai rău, a făcut febră și s-a aranjat testarea în privat, contra cost (de ce doar pentru el, nu voi ști niciodată….) A 2-a zi ne-a venit rezultatul pozitiv și a fost internat la Clinica de Infecțioase 1. După 1 săptămână a devenit total asimptomatic și de atunci așteptăm negativarea testului, care i se repetă tot la 3 zile. A schimbat de atunci și 3 colegi de cameră, fiecare cu încărcătura lui virală… si noi tot așteptăm negativarea a 2 teste la diferența de 24 ore, în condițiile în care nu i se mai dă niciun tratament în spital de 2 săptămâni, are analizele perfecte și radiografia toracică normală.
Și ca Mihai al meu probabil sunt sute….

Ce risipă cumplită intr-un sistem medical sărac și ce burn-out inutil pe personalul din secțiile Covid! Ca să nu amintesc aici de depresia pacienților și familiilor!

Si încă o întâmplare care arată profesionalismul DSP Mureș:
Luni, 6 aprilie, panicată de faptul că încă aveam subfebrilitati si fiind cu diabet zaharat de tip 1 de 36 ani si boala celiaca de 7 ani, am sunat din nou la DSP și am cerut cu insistență să mă testeze, am vorbit cu vreo 4 persoane, mă trimiteau de la unul la altul…. în fine, mi-au spus că se vor consulta între ei dacă este sau nu oportun să mă testeze și mă vor anunța….
În așteptarea acelui test de la DSP au trecut 3 săptămâni, au avut si copiii febră, cefalee, disfagie, mi-am dozat anticorpii Ig G, aștept rezultatul.

Acum, trăind experiența internării prelungite și fără sens a soțului meu, mă bucur că nu m-au testat. Evident, am stat toți în carantină la domiciliu, însă mi-am putut continua munca (telemedicina) și am putut onora rețetele cronice a sute de pacienți. Ce castigam dacă mă internau în spital 4 săptămâni? Ce se intampla cu cei 2 copii si soacra cu demență care locuiește cu noi?

Sunt ferm convinsă că trebuie regândită toată procedura. Suntem prea săraci să transformăm spitalele in hoteluri, să blocăm medicii, și așa puțini, internati câte o lună prin spitale, să obosim suplimentar personalul medical de pe secțiile Covid și să irosim materiale specifice de protecție și teste PCR, care nu sunt ieftine, să ne batem joc de echilibrul psihic și emoțional al familiilor care contactează virusul.

In tarile din Vest nu se interneaza pacienții pozitivi asimptomatici, pe cei simptomatici internați ii externează când sunt ok și fără să mai risipească atâtea teste PCR.
Gândiți-vă, oricare dintre voi ați putea fi în curând în locul nostru!”

18 COMENTARII

 1. Acum poate simte si dl. dr. Muntean, eroul „vedetelor”, cum este să te simți neputincios, la fel cum zeci de paciente s-au aflat datorită semnăturii lui in acceași situație…soția mea, monitorizată de el, la o luna după naștere, a eliminat bucăți mari de placentă…vi se pare normal ?? În situația în care aveați obligația profesională cât și morală să fiți cel puțin atent dacă nu prezent ??
  Mă abțin viitoarelor comentarii, norocul dvs. a fost cea pe care ați chinuit-o…ea a fost cea care m-a calmat…ca si om ați fost oarecum plăcut, ca și medic…GUNOI…sper ca și cariera dvs. să aibă un final rapid, meritați…dacă ar fi fost un caz particular…însă din păcate au existat și altele…RUSINE

 2. Cu siguranță e foarte frustrant sa fi asimptomatic si sa trebuiască sa stai in spital.
  Cu siguranță s-ar putea regandi organizarea reținerii asimptomaticilor printre alti asimptomatici si nu in salon cu pacientii cu simptome.
  DAR, cu siguranță, ca si țară, am avut evolutia lenta TOCMAI DATORITA CARANTINARII FORTATE atat a celor veniti in tara din strainatate cât si a celor depistati pozitiv dar asimptomatici.
  E frustrant, dar A DAT REZULTATE.
  Asa că, eu, medic, multumesc autoritatilor pentru strategia asta.

 3. Domnul ME este incorect ceea ce spune.Chiar dacă a avut acest eveniment neplacut și fara prejudicii importante pentru sotia dumneavoastra nu e sanatos sa vorbiți cu atâta ura.Il cunosc personal pe dr.Muntean și vă pot spune ca este un bun profesionist opereaza frumos si cu acuratete.Am lucrat cu dansul și l-am apreciat.Mi-a placut si cum empatizeaza cu pacientele.Mi-ar placea ca după acest Covid apartinatorii să nu mai fie lăsați sa viziteze gravidele.Ar fi corect asa.Corectez-este incorect in ceea ce spune-

  • Doamna Otillia, prejudicii importante ?? Despre ce vorbiti ?? Orice pacient care sufera este clar ca are un prejudiciu…ca v-a placut dvs cum ‘empatizeaza’ cu pacientele este o alta poveste…poate a ‘empatizat’ si cu dvs…?? Faptul ca dvs il ‘cunoasteti personal’ nu il face a fi un ‘profesionist’, iar dvs. nu faceti decat sa incurajati lipsa de profesionalism, doar prin priama faptului ca ati empatizat cu dansul….va felicit

 4. De ce sunt spitalizati cei cu simptome usoare sau asimptomatici? Simplu! Pentru ca, spre deosebire de doamna si copiii, o mare parte sunt inconstienti si nu respecta izolarea. Stiu cazuri, cu sotul sau sotia internati si el sau ia au iesit afara.

 5. Este tegretebil :
  Dar e momentul, ca si medicii sa afle pe propria piele, cum e, sa stai ín spital, si sa nu te bage, nimeni in seama.

 6. Domnule ME, cu tot respectul ,nu cred ca d – voastra sunteti in masura sa evaluati profesionalismul unui medic , doar din prisma unui pacient care probabil a avut unele complicatii in urma unei peoceduri medicale .Asupra complicatiilor care pot aparea , in orice caz medical ,pacientul este informat si pana la urma , medicina nu este o stiinta exacta, precum matematica!

  • Bravo si dvs.
   Luati apararea unui posibil coleg sau prieten fara sa cunoasteti toate detaliile…dar hai sa fiu solidar cu el…sarmanul.
   NU a fost absolut nici o complicatie doamna scumpa, totul a decurs normal, nastere cu nota 10, insa cum binestiti zicala graba strica treaba iar complicatia a fost creata nu dobandita.
   Exact cum am scris mai sus, macar obligatia morala ar fi avut o acest medic sa isi contacteze pacientul, pe care in urma complicatiilor create l a pasat altor colegi…sa fim seriosi…totodata mai repet si fraza amintita mai sus ca nu a fost un caz singular.

 7. […] Direcția de Sănătate Publică Mureș a informat că, printre cadrele medicale infectate, se află și un medic de la o unitate privată din Târgu Mureș. Sâmbătă seară, Irina Muntean, soția medicului, a publicat un mesaj în care acuză maniera în care autoritățile au gestionat situația, potrivit mures.ro. […]

 8. [url=https://electrokamenki-spb.ru/]электрические печи для саун[/url]
  [url=http://electrokamenki-spb.ru/]https://www.electrokamenki-spb.ru/[/url]
  [url=https://google.tt/url?q=http://electrokamenki-spb.ru]http://j-page.biz/electrokamenki-spb.ru[/url]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments

podshipnik_Excag on Ard baloții și un tractor!
podshipnik_Excag on Ard baloții și un tractor!