www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Ministrul Mediului intervine în cazurile mureșenilor uciși de urs, în ultimele două...

Ministrul Mediului intervine în cazurile mureșenilor uciși de urs, în ultimele două zile

Ministrul Mediului intervine după ce doi mureșeni, de 26 și respectiv de 80 de ani, au fost uciși de urs, în ultimele două zile.

Un cioban din comuna Rușii Munți, județul Mureș, în vârstă de 26 de ani, căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure.

Asta după ce, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, un urs a atacat o vacă. Un cioban de 45 de ani a fost rănit grav de urs și a ajuns la spital cu multiple răni. Bărbatul de 26 de ani a reușit să fugă și a fost găsit mort, după ce a fost căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști.

Sâmbătă dimineață, un alt mureșean a fost ucis de urs. Este vorba despre un cioban în vârstă de 80 de ani, din satul Mura, comuna Gornești, care avea o stână în Teleac.

Directorul Salvamont Salvaspeo Mureş a declarat că trupul neînsufleţit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit și spune că urșii reprezintă un pericol real în România.  “Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

„În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei (ciobanul din Rușii Munți, n.r.)

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei”, a mai adăugat el.

13 COMENTARII

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments