www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Ministrul Mediului intervine în cazurile mureșenilor uciși de urs, în ultimele două...

Ministrul Mediului intervine în cazurile mureșenilor uciși de urs, în ultimele două zile

Ministrul Mediului intervine după ce doi mureșeni, de 26 și respectiv de 80 de ani, au fost uciși de urs, în ultimele două zile.

Un cioban din comuna Rușii Munți, județul Mureș, în vârstă de 26 de ani, căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure.

Asta după ce, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, un urs a atacat o vacă. Un cioban de 45 de ani a fost rănit grav de urs și a ajuns la spital cu multiple răni. Bărbatul de 26 de ani a reușit să fugă și a fost găsit mort, după ce a fost căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani și polițiști.

Sâmbătă dimineață, un alt mureșean a fost ucis de urs. Este vorba despre un cioban în vârstă de 80 de ani, din satul Mura, comuna Gornești, care avea o stână în Teleac.

Directorul Salvamont Salvaspeo Mureş a declarat că trupul neînsufleţit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a intervenit și spune că urșii reprezintă un pericol real în România.  “Încă mai așteptăm ca autoritățile abilitate să finalizeze investigațiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”, a transmis Barna.

„În cursul nopții Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu Harghita au elaborat documentația necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei (ciobanul din Rușii Munți, n.r.)

Ministerul Mediului va continua să facă toți pașii necesari pentru a soluționa problema urșilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenția imediată în intravilanul localităților și vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranța cetățenilor cât și protejarea speciei”, a mai adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments