www.mures.ro

joi, octombrie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Ministrului Mediului i s-a cerut ca Autostrada A8 să NU TREACĂ prin...

Ministrului Mediului i s-a cerut ca Autostrada A8 să NU TREACĂ prin Miercurea Nirajului

Cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o timp de două zile în județul Mureș, ministrul Tánczos Barna a avut o întâlnire cu șefii instituțiilor județene subordonate Ministerului – Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Garda Forestieră și Agenția Națională pentru Zonele de Conservare a Naturii. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre proiectele de mediu lansate de Minister.

La Târgu Mureș, Tánczos Barna a avut consultări cu Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, vicepreședintele Kovács Mihály Levente, primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán și viceprimarul Portik Vilmos.

„Este întotdeauna o plăcere să primim oameni cheie care pot aduce o contribuție practică la dezvoltarea județului Mures. Vom lucra eficient cu ministrul mediului Tánczos Barna la problemele și proiectele legate de județul Mureș” – a subliniat la întâlnire Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

“La Miercurea Nirajului, Ministrul a fost informat despre planul de transformare a șanțului pârâului Vécke într-un canal de irigații. Această investiție ar aduce beneficii nu numai producătorilor de flori și legume din Miercurea Nirajului, ci și celor din Valea Nirajului de Jos, rezolvând astfel alimentarea cu apa de care au nevoie. În același timp, Ministrului i s-a cerut să modifice ruta planificată a autostrăzii A8 din Transilvania de Nord prin Miercurea Nirajului”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Mureș.

La Sovata s-au vizitat lucrările de reglementare a albiei pârâului Sovata, partea care curge prin oraș. Secțiunea de 4,2 km a investiției include construirea unui zid de apărare și consolidarea liniei țărmului pentru a preveni vărsarea râului. Valoarea totală a investiției este de 7.752.000 lei.

Ministrul Mediului a vizitat joi Depozitul de Deșeuri Nepericuloase de la Sânpaul. Investiția, construită din fonduri europene, funcționează din 2017, de atunci fiind transportate aici deșeurile, colectate amestecat, de pe teritoriul județului. Depozitul utilizează deocamdată prima celulă de 8 hectare, a cărei capacitate este de 1,250 milioane m3. Tot aici funcţionează stația de tratare bio-mecanică, care mărunțește deșeurile amestecate colectate din Târgu Mureș și Reghin, și le compostează înainte de depozitare.

„În prima celulă a Depozitului Ecologic, în ultimii patru ani s-au transportat 747.300 tone de deșeuri, care reprezintă cu puțin peste jumătate din capacitatea celulei utilizate în prezent. În scurt timp trebuie demarate lucrările de proiectare a celulei doi, care trebuie să fie gata până se umple celula întâi. Depozitul Ecologic pentru Deșeuri de la Sânpaul proiectat cu trei celule în total, este capabil să primească 5 milioane de metri cub de deșeuri” a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș cu ocazia vizitei din teren.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Școala de cardiologie din Târgu Mureș, elogiată la cel mai important eveniment al specialiștilor în domeniu

Școala modernă de cardiologie din Târgu Mureș a fost reprezentată chiar de fondatorul acesteia, prof.dr. Benedek Imre, la Congresul East Meets West 2021, al...

CURĂȚENIA GENERALĂ în Târgu Mureș. Toate DETALIILE

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

Începe CURĂȚENIA GENERALĂ în municipiul Târgu Mureș!

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

RAPORT DEVASTATOR: Reabilitarea bolnavilor cardiovasculari, ignorată de autoritățile din România

Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, a fost organizată conferința "Mediul de afaceri în sprijinul sistemului medical". Invitată în cadrul evenimentului, Prof. Dr. Theodora Benedek,...

Recent Comments