www.mures.ro

Acasă ȘTIRI Mobilizare exemplară a mureșenilor pentru cei mai nevoiași

Mobilizare exemplară a mureșenilor pentru cei mai nevoiași

0
În perioada 18-22 ianuarie 2021, s-au adunat haine și încălțăminte de iarnă la Cuierul amenajat în fața Teatrului Național din Tîrgu Mureș.
Scopul acțiunii, inițiată de Koreck Maria, Președintele Asociației Divers-Egyesület, a fost  de a oferi îmbrăcăminte de iarnă celor care au nevoie, în special celor care trăiesc pe stradă și în locuințe improvizate, dar și celor cu venituri mici.
Organizatorii au declarat, pentru mures.ro, că “spre marea noastră surprindere mureșenii, și nu doar cei din Târgu Mureș, au donat, cu siguranță, peste 800 kg de haine. 
Doar paltoane și geci au fost peste 400 de bucăți”. 

Au luat de pe cuier în jur de 120 de persoane, ceea ce înseamnă mult mai multe, deoarece unii au luat pentru familii extinse, iar alții strict 2-3 bucăți.

Hainele care au rămas au intrat în depozitul de la Centrul Comunitar al Fundației Transilvană Alpha și o mică parte în depozitul de ajutoare de urgență de la Asociația Divers.
De aici vor primi haine familiile care solicită sprijin.
La Centrul Comunitar de la Alpha se poate merge direct și la Asociația Divers se poate suna la numărul de telefon 0265-311727.
Tot aici, se poate solicita și sprijin de masă caldă, însă aceasta se acordă doar după ce se face ancheta socială și în limita posibilităților Asociației.