www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Mureșeanul care A PUS ROMÂNIA PE JAR, cu proiectul de autonomie a...

Mureșeanul care A PUS ROMÂNIA PE JAR, cu proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc

Adoptarea tacită a proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc în Camera Deputaţilor a provocat scandal pe scena politică, în cursul zilei de 29 aprilie.

PNL şi PSD şi-au pasat responsabilitatea, iar preşedintele Klaus Iohannis a ieşit oficial, pentru a declara că „PSD se luptă să vândă Ardealul”.

Senatorii au fost convocați în ședință, în aceeași zi, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi. Astfel, ei au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie – 126 de voturi „pentru” şi 9 împotrivă.

Propunerea legislativă a trecut iniţial de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită, în forma depusă de iniţiatori – deputaţii UDMR Kulcsár-Terza József-György și Biró Zsolt-István (ales parlamentar pe listele UDMR Mureș).

Biró Zsolt a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.28 Mureș, pe listele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR).

Biró s-a născut în 1969, la Târgu Mureș și este professor și jurnalist.  A urmat cursurile Institutului Pedagogic din Szeged și Academia de Teologie Reformată din Debrecen.

Timp de 4 ani a fost profesor, iar din anul 2000, a fost redactor la Radio România, Studioul Regional de Radio Târgu Mureș.

Este căsătorit și are trei copii.

În activitatea sa politică, Biró Zsolt a fost și președintele Partidului Civic Maghiar (PCM), pe care l-a condus din 2012, până în 2018, când și-a dat demisia, după ce membrii formațiunii ceruseră desprinderea funcției de președinte al partidului de aceea de parlamentar.

Biró Zsolt este unul dintre artizanii negocierii PCM-UDMR, prin care s-a reușit ca doi dintre membrii membrii Partidiului Civic Maghiar să ajungă parlamentari pe listele UDMR, unul dintre aceștia fiind chiar Biró.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments