Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat miercuri că a fost instalată o conducere militară și la spitalul din Deva pe modelul celei deja implementate la Spitalul Județean Suceava.
„Am instalat manager militar la spitalul din Deva. Nu există circuite, iar cele care există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical”, a spus Tătaru
Oficialul a precizat că situația de la Deva nu este la nivelul celei din Suceava, principalul focar de infecție a țări cu peste 1.300 de cazuri, dar trebuie luate măsuri pentru gestionarea crizei.
La Spitalul din Deva sunt internați în prezent 118 pacienți, dintre care 85 au fost depistați pozitiv cu Covid 19.
Astfel, trei veterani ai teatrelor de operații, ofițeri cu o bogată experiență, au preluat managementul medical și operațional al Spitalului Județean Deva.
Maiorul medic Țambrea Bogdan Ion, instructor superior la catedra de pregătire medico-militară din Secția de Pregătire medico-militară Târgu-Mureș, din cadrul Institutului Medico-Militar, cu experiență dobândită în misiuni în teatrele de operații din Balcani, va asigura funcția de director medical.
Locotenent colonelul Vlase Constantin Marinel medic specialist boli infecțioase, director medical la Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Aristide Serfioti” Galați, cu două misiuni în teatrele de operații, în Afganistan, va asigura funcția de manager la Spitalul Județean Deva.
Locotenent colonelul Ciopei Ioan Cătălin, din structura de asigurare logistică a Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, de asemenea cu experiență în teatrul de operații în Afganistan, va asigura coordonarea serviciului administrativ.