www.mures.ro

vineri, ianuarie 27, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI NESIMȚITE SAU NU? Am aflat SALARIILE DE LUX din Primăria Târgu Mureș

NESIMȚITE SAU NU? Am aflat SALARIILE DE LUX din Primăria Târgu Mureș

În urma numeroaselor solicitări primite, Primăria Municipiului Târgu Mureș a decis publicarea salariilor angajaților, pe site-ul instituției.

Astfel, în topul veniturilor lunare se află un pluton condus de directorul executiv și directorul executiv adjunct al Direcției Economice care câștigă, fiecare, 16.640 lei.

Aceeași  sumă intră și în buzunarul directorului executiv al Direcției Impozite și Taxe Locale.

Arhitectul-șef al municipiului câștigă tot 16.640 de lei, la fel ca și directorul executiv al Direcției Activități Social-Culturale, Patrimoniale și Comerciale.

Mai puțin cu prețul unui pachet de țigări câștigă directorul executiv al Direcției Tehnice, respectiv 16.626 lei, precum și directorul executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor.

La o distanță foarte mică, de mai puțin de câteva sute de lei, se află directorul executiv al Direcției Proiecte cu finanțare internațională, resurse umane, relații cu publicul și logistică.

În conturile acestuia intră, lună de lună, 16.403 lei, sumă pe care o primesc și directorii executivi adjuncți de la Direcția taxe și impozite locale și de la Direcția Tehnică.

Dacă ne raportăm la cel mai mare salariu din Primăria municipiului Târgu Mureș, respectiv cel de 16.640 de lei, acesta are un echivalent de 3.414 euro.

Din suma totală, beneficiarul salariului de lux plătește 4.160 lei, adică 25%, contribuția pentru asigurări sociale (CAS), 1.664 de lei (10%) asigurări sociale de sănătate (CASS) și 10%, respectiv 1082 de lei, impozit pe venit.

Persoanele în cauză rămân cu 9.734 de lei “în mână”, ceea de înseamnă aproximativ 2.000 de euro.

O sumă suficient de importantă încât, de-acum înainte, să le cereți să vă trateze cu mult mai mult respect decât o fac de obicei.

Asta și pentru că șefii din Primărie câștigă mult mai bine decât dumneavoastră. Mai exact, de trei ori mai mult decât salariul mediu din țară. În prezent, câștigul salarial mediu nominal brut în România este de 5.452 de lei, după ce, în luna octombrie a anului trecut, acesta a crescut cu 38 de lei.

Conform acestei cifre, rezultă că salariul mediu net în România este de 3.190 de lei, adică 655 de euro.

Facem precizarea că salariile brute din Primăria municipiului Târgu Mureș includ toate sporurile, cu excepția celor cu  caracter temporar, cum sunt, de exemplu, sporurile legate de gestionarea unor proiecte din fonduri europene.

Aceste informații sunt considerate de interes public, fapt prevăzut și într-o hotărâre a Tribunalului Mureș.

3 COMENTARII

  1. [url=https://electrokamenki-spb.ru/]электрические печи для саун[/url]
    [url=https://www.electrokamenki-spb.ru/]https://electrokamenki-spb.ru[/url]
    [url=http://theamericanmuslim.org/?URL=electrokamenki-spb.ru]http://maps.google.vu/url?q=http://electrokamenki-spb.ru[/url]

  2. [url=https://skypka-monetki.ru/]продать монеты в СПб[/url]
    [url=https://skypka-monetki.ru/]http://skypka-monetki.ru//[/url]
    [url=http://szikla.hu/redir?url=http://skypka-monetki.ru/]http://www.elahmad.com/url.php?url=skypka-monetki.ru/[/url]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments

podshipnik_Excag on Ard baloții și un tractor!
podshipnik_Excag on Ard baloții și un tractor!