www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI NICIUN MUREȘEAN nu se află în echipele de negociere PNL-USRPLUS-UDMR!

NICIUN MUREȘEAN nu se află în echipele de negociere PNL-USRPLUS-UDMR!

Reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR au început sâmbătă negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Discuţiile au început la ora 09:00, la Vila Lac.

Se negociază pe trei paliere: cofigurația viitorului Guvern, programul de guvernare și colaborarea parlamentară.

Niciun mureșean nu face parte din echipele de negociere. 

Pentru a stabili viitorul guvern, echipa liberală de negociere este formată din Ludovic Orban (președintele PNL), Florin Cîțu (votat de partid pentru funcția de premier), Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte al PNL), Raluca Turcan (prim-vicepreședinte) și Robert Sighiartău (secretarul general al partidului).

De asemenea, liberalii au format o echipă de trei oameni pentru negocierea programului de guvernare: Ionel Dancă (purtător de cuvânt), Cristian Bușoi (europarlamentar), Tănase Stamule și Laurențiu Leoreanu (deputat).

Nu în ultimul rând, negocierea împărții funcțiilor din Parlament va fi făcută din partea PNL de Alina Gorghiu (senatoare), Florin Roman (liderul deputaților) și Daniel Fenechiu (liderul senatorilor).

Din partea USR PLUS va negocia formarea guvernului o echipă formată din Dacian Cioloș și Dan Barna (co-președinții partidului), Dragoș Tudorache (președinte executiv), Dominic Fritz (primarul Timișoarei), Vlad Voiculescu (co-președinte București) și Ionuț Moșteanu (membru al Biroului Național).

Programul de guvernare va fi negociat din partea USR PLUS de Dragoș Pislaru (europarlamentar), Anca Dragu (fostă ministră de finanțe în Guvernul Cioloș), Victor Giosan, Alin Mituță, Cristian Ghinea (europarlamentar), Claudiu Năsui (co-președinte București), Lucian Stanciu Viziteu (primarul Bacăului) și Stelian Ion (deputat).

De asemenea, echipa de negociere pe Parlament va fi formată din Oana Țoiu (secretar de stat în Ministerul Muncii în Guvernul Cioloș), Cătălin Drulă (deputat), Radu Mihail (senator), Ștefan Pălărie, Cristina Prună (deputată).

UDMR și-a stabilit doar două echipe de negociere, una condusă de președintele formațiunii, Kelemen Hunor, iar cealaltă de președintele executiv, Porcsalmi Bálint. Alături de cei doi, din echipele de negociere vor mai face parte: Hegedüs Csilla (vicepreședinte executiv), Biró Rozália (președinta Consiliului Reprezentanților Unionali), Antal Arpad (primarul din municipiul Sfântu Gheorghe), Szabó Odon (deputat de Bihor), Tánczos Barna (senator de Harghita) și Csoma Botond (deputat de Cluj și membru în Consiliul Permanent al Uniunii).

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments