www.mures.ro

Acasă ȘTIRI Numai patru pacienți, la unitatea suport COVID de la UMFST. VEZI EXPLICAȚIA

Numai patru pacienți, la unitatea suport COVID de la UMFST. VEZI EXPLICAȚIA

0

Patru pacienți mai sunt internați în Unitatea de Suport Medical COVID19, din cadrul UMFST Târgu Mureș. Informația a fost furnizată pentru Radio Târgu Mureș de dr. Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

În opinia șefului Spitalului de Urgență, principala explicație pentru numărul mic al pacienților internați este scăderea numărului cazurilor de terapie intensivă.

Pe de altă parte, în Unitatea de Suport COVID de la UMFST a scăzut foarte mult temperatura și activitatea s-a redus drastic, pacienții fiind mutați în alte unități sanitare și de ATI.

În declarația pentru Radio Târgu Mureș, Claudiu Puiac spune că Spitalul a reparat instalația de aer condiționat și tot SCJU a dotat unitatea suport de la UMFST cu panouri radiante și cu pături.

Astfel, temperatura minimă a fost de 21 de grade Celsius.

De asemenea, au început lucrări de îmbunătățire a instalației electrice “pentru că am avut o problemă care a fost în toată Transilvania când a fost acea pană de curent. Generatorul electric a intrat automat în funcțiune și nu am avut probleme, însă conducerea Spitalului am decis să îmbunătățească puterea instalației electrice”, conform managerului SCJU, Claudiu Puiac.

În aceeași pană de curent, două cazane din cadrul Spitalului de Urgență Târgu Mureș s-au ars, iar instalația de climatizare a Compartimentului de Transplant Medular a Clinicii de Hematologie și o centrală termică care deservește Secția de Obstetrică Ginecologie s-au defectat.

Obiectele au fost reparate sau încă sunt în curs de reparații, iar activitatea medicală nu a fost deloc afectată, precizează Radio Târgu Mureș.