www.mures.ro

joi, ianuarie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI O mureșeancă mutată la Brașov, secretar de stat în Ministerul Sănătății

O mureșeancă mutată la Brașov, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Unul din cei 6 secretari de stat pe care îi va avea Ministerul Sănătății este dr. Andreea Moldovan, originară din Târgu Mureș și mutată la Brașov.

Dr. Andreea Moldovan este medic infecționist și a fost director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României, iar medicul brașovean va gestiona, la nivel de minister, problemele legate pandemia SARS-CoV-2, activând în subordinea directă a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Specializată în boli infecţioase în Elveţia, dr. Andreea Moldovan s-a născut în urmă cu 40 de ani în Târgu Mureş, unde a absolvit Liceul Sanitar, secţia Tehnică Dentară (promoţia 1992) şi Facultatea de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie (promoţia 1998).
De asemenea, dr. Andreea Moldovan este Bursieră de Excelenţă în cadrul Hôpital Cantonal de Genève (septembrie 2009 – iulie 2011), doctor în Ştiinţe medicale din decembrie 2008, iar din iulie 2011 si-a desfăşurat activitatea la Spitalul «Sf. Constantin» din Braşov, unitate medicală de elită din România înfiinţată în 2010, sub sloganul «Excelenţă în Sănătate». Din anul 2019 a fost director medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.

 

Dr. Andreea Moldovan a mai fost detașată în aprilie 2020, timp de 14 zile, la Ministerul Sănătății, pentru a participa la organizarea planului de acțiune împotriva epidemiei cu COVID 19, în perioada în care ministru al Sănătății era Victor Costache, acum medic la Brașov, la spitalul privat Sfântul Constantin.

Din echipa medicală a spitalului Sf. Constantin a făcut parte și dr. Andreea Moldovan, aceasta fiind și acționar al societății administratoare a unității sanitare. Ca infecționist, Moldovan a adus spitalului titulatura de cel mai curat spital din România, distincție care a fost apreciată și de președintele Klaus Iohannis, care a vizitat acest spital.

 

1 COMENTARIU

  1. Cum sa termine facultatea de medicina care avea o durata de in 6 ani in 1998 ? A absovit medicina la 18 ani???? putina documentare nu strica,verificati inainte sa emiteti ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV: Cât a plătit fiecare partid pentru voturile mureșenilor?

Expert Forum a făcut publice informații despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Informarea cuprinde, printre altele, detalii despre cheltuielile declarate de competitorii electorali...

Vârstnicii și bolnavii cronici, devin prioritari pentru înscrierea la vaccinare

Vârstnicii și persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare, potrivit hotărârii adoptate de guvern care aduce modificări strategiei de vaccinare. Astfel, ar urma să...

Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST REZILIAT

Primăria Municipiului Târgu Mureș se implică în sprijinirea sportului și a sportivilor din oraș, prin investiții în infrastructura sportivă, finanțarea activităților sportive pe criterii corecte, transparente, la...

În Târgu Mureș vor ajunge 32 de autobuze electrice noi, din Polonia

Transportul public de călători din municipiul Târgu Mureș se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi...

Recent Comments