www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI OFICIAL. Mara Togănel rămâne prefectul județului Mureș

OFICIAL. Mara Togănel rămâne prefectul județului Mureș

Guvernul României a aprobat, miercuri, numirea Marei Togănel în funcția de prefect al județului Mureș.

Mara Togănel a fost reconfirmată astăzi în funcție, după ce inițial, tot astăzi, printr-o hotărâre de Guvern, a încetat exercitarea, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Mureș.

Modificarea a fost operată având în vedere că, la finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat modificarea OUG 57/2019 privind Codul administrativ referitor la statutul prefectului şi subprefectului.

Aceste funcţii vor fi unele de demnitate publică, iar cei care le dețin vor putea fi membri de partid. Guvernul a adoptat această OUG în condițiile în care Constituția României arată la articolul 123 că ”atribuţiile prefectului se stabilesc prin lege organică”.

Mai pe românește, până astăzi Mara Togănel a ocupat funcția de prefect ca înalt funcționar public, iar de astăzi, este demnitar.

Pentru că legea s-a schimbat, a fost nevoie așadar de două hotărâri de Guvern, una de încetare a exercitării funcției cu caracter temporar și o altă hotărâre, de numire în funcție.

Mara Togănel deține funcția de prefect din 9 ianuarie 2020.

Fostul și viitorul prefect de Mureș a declarat căa fost un an mai dificil, dar experiența înseamnă viață.

Am trecut împreună prin multe, unele care s-au văzut și altele care nu au fost publice, dar la fel de importante.

Atât proiectele și realizările care se văd, cât și emoțiile și stările pe care le ținem pentru noi sunt esențiale pentru fiecare.

2020 a fost un exercițiu unic pentru felul în care ne raportăm unii la ceilalți.

Dincolo de cifre, rapoarte, realizări, proiecte sau viziune, lecția anului 2020 a fost despre omenie, empatie, seriozitate, încredere și unitate.

Îmi doresc ce anii ce vor veni să ne găsească mai pregătiți, mai dornici de implicare, mai puțin egoiști și mai dispuși să ne ridicăm deasupra greșelilor noastre.

Trebuie să știm că provocările lumii moderne sunt tot mai numeroase și diverse, iar noi trebuie să ne pregătim.

România nouă crește sub ochii noștri.

Haideți să o ajutăm!”, a completat Mara Togănel.

În condițiile noii legi, prefecții pot fi membri de partid și sunt susținuți de partide politice.

Astfel, Mara Togănel a fost propunerea PNL, iar posturile de subprefecți sunt deținute de Lucia Hang (USR PLUS) și Nagy Zsigmond (UDMR).

Președintele PNL Mureș, Cristian Chirteș, a declarat:În ceea privește PNL Mureș, sunt bucuros că Mara Togănel își va continua mandatul la conducerea Instituției Prefectului. A dovedit, în primele 12 luni la conducerea instituției, profesionalism și implicare în gestionarea unor crize grave ale sistemului sanitar și în rezolvarea unor probleme administrative delicate”, a spus liderul PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș.

Prefectul Mara Togănel și subprefecții Lucia Hang și Nagy Zsigmond vor depune jurământul mâine, 4 martie, conform unei declarații a premierului Florin Cîțu.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments