www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI OPINIE: Comunicare publică dezastruoasă, la cele două spitale publice din Târgu Mureș

OPINIE: Comunicare publică dezastruoasă, la cele două spitale publice din Târgu Mureș

În momentele de criză, comunicarea are un rol fundamental, pentru a asigura parteneriatul populației și pentru ca autoritățile să câștige încrederea cetățenilor.

În județul Mureș, informațiile generale sunt transmise prompt, prin buletinele de presă zilnice ale Instituției Prefectului, care face, de asemenea, precizări atunci când situațiile le impun, sau la solicitarea jurnaliștilor.

În schimb la nivelul instituțiilor medicale, comunicarea este dezastruoasă. Cele două spitale publice din Târgu Mureș se ascund sub masca procedurilor și lasă liberă calea interpretărilor și a bârfelor, ori de câte ori în spațiul public apar informații pe care le-ar fi foarte simplu să le contracareze, printr-o comunicare punctuală.

Informațiile publice apărute în mass media locală, transmise uneori prin comunicate de presă, nu sunt confirmate/publicate pe site-urile oficiale ale celor două instituții medicale.

În mod firesc, oamenii verifică informațiile din presă la sursele oficiale, așa cum le recomandă și autoritățile naționale în campania de interes public derulată în această perioadă

Site-ul www.spitaljudeteanmures.ro are ultimele actualizări la secțiunea comunicate din data de 17 martie! Asta deși Spitalul Clinic Județean Mureș este principala unitate medicală din județul Mureș, cu atribuții în coordonarea pandemiei COVID19.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a publicat abia astăzi, 7 aprilie, pe site-ul www.spitalmures.ro, un comunicat redactat în 5 aprilie, referitor la izolarea a 51 de cadre medicale, chiar dacă numărul oficial  este de 102, existând informații în presa locală legate de un număr chiar suplimentar acestei cifre.

În țară sunt și instituții medicale a căror comunicare este în relație permanentă cu cetățenii. De exemplu, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara are o secțiune specială dedicată pandemiei COVID19 cu documente emise de Comandamentul de criză al Spitalului, Proceduri operaționale în legătură cu COVID-19, Protocoale medicale și multe alte informații utile și obligatorii.

Considerăm că managerii celor două instituții medicale, Claudiu Puiac de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Daniel Porav, de la Spitalul Clinic Județean Mureș ar trebui să acorde un minim de respect cetățenilor județului Mureș, în fața cărora sunt  responsabili în primul rând.

Asta, cu atât mai mult cu cât, în cadrul celor două spitale sunt persoane desemnate pentru comunicarea publică și plătite pentru acest lucru, din bani publici.

Oamenii au dreptul să fie informați, deși în județul Mureș uneori păstrarea scaunului managerial este mai importantă decât transparența.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments