De 4 ani, târgumureșeanul Călin Ignat este producător de bere artizanală.
Berea pe care o produce a fost botează „Noah”, după numele câinelui său Golden Retriever.
Din păcate, Noah nu mai este, dar afacerea lui Călin merge din ce în ce mai bine și berea sa se găsește în magazine, baruri și restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sighișoara, Bistrița și Târgu Mureș.
La fabrica din Târgu Mureș, Călin Ignat produce, printer altele, berile „Poet of Pale Ale”, „The Biker Pale Ale”, „The Moonspell”, „The Godfather”, „Angels Have Tails” „The Dreamer” și „Nymphetamin – Russian Imperial Stout”.
Călin Ignat spune că“rețetele noastre sunt rețete originale, create de noi, folosind malțuri de orz și grâu, combinate, de origine englezească sau germană; drojdiile de bere au o tulpină de origine americană sau englezească și sunt de fermentație superioară (fermentand la temperaturi ridicate 18°C – 24°C); tipurile de hameiuri folosite sunt soiuri americane ce dezvoltă arome de citrice, fructe tropicale, pin, grapefruit.
Fermentarea și maturarea se realizează natural fără adăugare de enzime sau alți aditivi, rezultând un timp mai îndelungat de producție (21-28 de zile și uneori chiar câteva luni, față de 4-5 zile producția de bere industrial). Berea se îmbuteliază fără a fi filtrată, iar produsul final este nepasteurizat”.
Vineri, la ora 20, mures.ro merge în fabrica de bere din Târgu Mureș, unde ne așteaptă Călin Ignat, pentru o discuție despre vise realizate.