www.mures.ro

Acasă ȘTIRI Ovidiu Georgescu, al doilea om în județ. ALEGERE ÎNȚELEAPTĂ A LIBERALILOR

Ovidiu Georgescu, al doilea om în județ. ALEGERE ÎNȚELEAPTĂ A LIBERALILOR

0

Ovidiu Georgescu este noul vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, propus de Partidul Național Liberal.

Ovidiu Georgescu a fost ales în ședința de joi, 17 decembrie a Consiliului Județean Mureș, cu 26 de voturi pentru, 5 împotrivă și 2 voturi nule. Al doilea vicepreședinte ales este Kovács Mihály Levente (UDMR), care a primit 26 de voturi pentru, 4 voturi împotrivă și 3 abțineri. Candidatul PSD, Ovidiu Dancu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean a primit 5 voturi pentru, 16 împotrivă și 12 voturi nule.

Ovidiu Georgescu este o alegere necontestată, ba mai mult, unii o privesc drept mutarea strategică de imagine a liberalilor mureșeni, după scandalul național, izbucnit ca urmare a reportajului recorder.ro.

Noul vicepreședinte al Consiliului Județean este inginer în domeniul electrotehnic, fiind absolvent al Institutului Politehnic Cluj–Napoca, Facultatea de Electrotehnică, dar are și un doctorat “pe bune” în inginerie electrică, la Universitatea “Transilvania” din Brașov.

Vreme de 15 ani, Ovidiu Georgescu a fost inginer șef, director și apoi director General în cadrul societăților energetice Electrica Transilvania Sud. Din 2017 este director tehnic și coacționar la compania privată SC EN-RG-ETIC SRL Târgu Mureș.

Noul vicepreședinte al Consiliului Județean a fost cadru didactic asociat la Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș, fiind autor și coautor la 15 lucrări științifice și deține un brevet de inovație.

Ovidiu Georgescu a fost nominalizat în volumul „FILE DIN ISTORIA ENERGETICII ROMÂNEȘTI” și în „ENCICLOPEDIA PERSONALITĂȚILOR DIN ROMÂNIA”.

Din punct vedere politic, Georgescu este membru PNL din 2003, singurul partid din care a făcut parte după 1989. La alegerile locale din septembrie, a fost ales consilier județean și a candidat la alegerile parlamentare pe listele PNL Mureș pentru Senat. El este și președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul PNL, pozișie care îi asigură prezența de drept în Biroul Politic Județean al PNL Mureș.

Noul vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș a declarat, pentru mures.ro, că

“Prima mea vizită în Palatul Administrației di Târgu Mureș a fost prin anii 1995-1996, atunci când nu m ă gândeam că voi lucra vreodată aici. Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru nominalizare, dar și majorității care m-a votat. Simt o responsabilitate foarte mare și și mă gândesc ce voi putea face pentru locuitorii județului Mureș, astfel încât peste patru ani să mă pot privi în oglindă și să spun concret ce am realizat. Concluzia mea este că nu voi putea afce nimic de unul singur. Cred că am ajuns la momentul în care zgomotul armelor politice ar trebui să tacă și de-acum înainte să se audă doar dialogul nostru, urmat de fapte. De fapt, cred că toți ne dorim același lucru: scoaterea județului din anonimat și ștergerea amintirilor urâte din anii ’90. Depinde numai de noi să dovedim că ne-am maturizat din punct de vedere politic, că suntem europeni și că numeni nu este mai presus de ceilalți. Din experiențamea în diferite funcții de conducere, pot spune că am reușit numai atunci când am avut alături de mine echipe puternice. Îmi doresc să facem și aici același lucru.”

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a declarat pentru mures.ro că îl cunoaște pe Ovidiu Georgescu din  perioada în care el însuși deținea funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

“Am lucrat atunci, împreună cu Ovidiu, care era director la Electrica, la un proiect important pentru Valea Gurghiului, care a dus la electrificarea comunei Solovăstru. Ovidiu Georgescu a fost și inițatorul lucrărilor de construcție la stația 110/20 kV Sânpaul, care asigură o putere electrică suplimentară de 22 Mw. Staţia poate alimenta 15.000 de consumatori casnici şi industriali, pe o rază de circa 15 kilometri, și poate asigura putere electrică pentru încă un parc industrial în zona comunei Sânpaul”, a spus președintele PNL Mureș, Cristian Chirteș.