www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Paramedicul voluntar de la SMURD, șef de promoție la "Marinescu", OMUL CARE...

Paramedicul voluntar de la SMURD, șef de promoție la „Marinescu”, OMUL CARE SALVEAZĂ VIEȚI

Andrei Oltean este șeful de promoție de la profilul real al Liceului Teoretic “Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș, unde a absolvit la profilul Științe ale naturii, cu media 9,32.

În liceu a îmbinat învățătura cu sportul, dar și cu activitățile de voluntariat. Clasa a 10-a a petrecut-o detașat la Orșova, fiind recrutat în lotul național al României de Canotaj. A participat la numeroase competiții interne, dar din cauza unor probleme  medicale nu a mai avut ocazia să ajungă și la internaționale, fiind nevoit să renunțe la sport în toamna anului 2018. A început însă voluntariatul, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș, acolo unde a absolvit cursul de stingere, dar a dobândit și calificarea profesională de paramedic.  A participat, de asemenea, și la concursuri școlare, cum ar fi  Concursul Național de Chimie “Coriolan Drăgulescu” sau Concursul Național de Matematică “Adolf Haimovici”.

DESPRE A FI CEL MAI BUN ȘI DRUMUL SPRE SUCCES

Andrei Oltean: Consider că a fi cel mai bun se descrie cel mai bine prin a fi flexibil, a reuși să te descurci în diferite situații, dar și să muncești din greu pentru visele tale. Am ajuns aici datorită faptului că am reușit să mă maturizez destul de repede, călătorind destul de mult fără părinți prin țară și fiind nevoit să învăț să mă descurc singur în viață. Astfel, mi-am dat seama că fără învățătură și fără muncă, nimic nu este posibil, iar asta a fost ceea ce m-a determinat să fiu un luptător și să îmi doresc să fiu mereu primul, însă nu m-am considerat niciodată superior celorlalți.

Sincer să fiu, nu mă așteptăm să ajung să fiu primul… Nici măcar în ultima zi, înainte să fiu anunțat că sunt șeful de promoție nu aș fi crezut că sunt eu… Însă sunt fericit de ceea ce am realizat și sunt mulțumit că munca mi-a fost răsplătită cu această realizare. Au fost 4 ani grei, dar a meritat din plin efortul.

      VISELE DIN COPILĂRIE

Andrei Oltean: Când eram mic îmi doream, ca orice copil, să devin “supererou”, apoi am trecut la medic veterinar, iubind foarte mult animalele. Visam, de asemenea, să fac lumea să fie asemănătoare cu ce era în mintea mea… Toți să fie fericiți și totul să fie în armonie.

VISELE DE VIITOR

Andrei Oltean:Îmi doresc să urmez o carieră în domeniul medical, în special în domeniul de urgență. Îmi place foarte mult să lucrez contra cronometru, sub presiune și simt că asta mi se potrivește cel mai bine. Ca facultate, mi-aș dori să urmez cursurile Universității de Medicină și Farmacie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, specializarea Medicină Generală.

Fiind deja destul de hotărât de parcursul pe care mi-l doresc pentru viitorul meu, mă visez activând deja în domeniul medicinii de urgență și salvând vieți… Consider că nimic nu se compară cu bucuria pe care o simți când știi că o inima a continuat să bată datorită ție. În același timp, îmi doresc că peste 10 ani să fiu realizat și din punct de vedere sentimental, având alături persoane care să mă susțină în tot ceea ce îmi voi propune.

        ABSOLVIREA, ÎN VREME DE PANDEMIE…

Andrei Oltean: Absolvirea din acest an va rămâne cu siguranță în istorie… Nu pot spune că a fost nici una fericită, dar nici una tristă… A fost foarte diferit de ceea ce ne doream noi, absolvenții…  Ultima ora de dirigenție a fost susținută pe platforma Zoom, iar festivitatea de încheiere a fost înlocuită cu un filmuleț creat de școală. Ca șef de promoție, am avut ocazia să fiu în curtea liceului în “ultima zi de școală”, dar emoțiile trăite nu au putut fi aceleași… Am susținut discursul, care altădată era văzut live de sute de persoane, în față unei camere de filmat, ceremonia de predare a cheii, simbolul cel mai înalt al școlii, a fost susținută de asemenea în fața unei camere și multe alte lucruri care nu au mai avut loc… Ne-am bucurat totuși de acest videoclip, deoarece am putut asculta discursurile profesorilor emoționați și am putut trăi o parte din emoții… Însă, în final, suntem absolvenți, o etapă din viață s-a încheiat și am încredere în viitorul nostru, al tuturor absolvenților promoției 2020.

MESAJ PENTRU CEI RĂMAȘI ÎN LICEU

Andrei Oltean: Ceea ce vreau să le transmit este că trebuie mereu să îmbini distracția cu învățatul și cu munca… Toate sunt importante în felul lor și ajută la dezvoltarea personală, dar și la formarea unui viitor. Să profite mereu de momentele frumoase din viață, să își formeze cât mai multe amintiri pe parcursul liceului și să își dorească mereu mai mult, dar să nu se subestimeze niciodată. Să nu renunțe când dau de greu și să lupte pentru a-și îndeplini toate visele pe care le au.

TÂRGU MUREȘUL – OPORTUNITĂȚI SAU LIPSURI?

Andrei Oltean: Dacă îți dorești cu adevărat, există oportunități și pentru tineri.. E adevărat, nu e un oraș la fel de dezvoltat precum cele mari, cum sunt Cluj, Timișoara sau Iași, însă sper că în câțiva ani va fi diferit și vom ajunge din urmă acele orașe. Since,r mi se pare că începem să mergem pe un drum bun și nu am de gând să părăsesc orașul după terminarea facultății, deoarece oricât am călătorit, nicăieri nu am simțit aceeași căldură și aceleași emoții cu care conviețuiesc oamenii de aici.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments