www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Parc natural la fosta fabrică de cărămidă din Târgu Mureș

Parc natural la fosta fabrică de cărămidă din Târgu Mureș

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apei și Silviculturii se află astăzi la Târgu Mureș.

După o vizită la depozitul ecologic de la Sânpaul, unde a fost însoțit de Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, ministrul Mediului a fost oaspetele primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

Transformarea fostei zone a fabricii de cărămidă într-un parc natural și reabilitarea albiei pârâului Poklos au fost părți importante ale discuției.

„Am avut o surpriză plăcută în această dimineață când, împreună cu domnul Primar Soós Zoltán, am vizitat o zonă verde  a orașului  Târgu Mureș, care seamănă foarte mult cu parcul Văcărești din București. Susțin proiectul de realizare a unui Parc natural urban în această locație iar Ministerul va fi un partener activ în acest proiect deoarece cred că reprezintă o oportunitate extraordinară atât pentru târgumureșeni, cât și pentru turiști”
– a declarat Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor în cadrul conferinței de presă.

„Încă din zilele următoare vom cere ca zona să fie preluată în administrarea municipalității, cu scopul declarat de a crea o nouă zonă verde, amenajată pe cele aproximativ 22 de hectare de teren care sunt, în acest moment, în paragină. Un proiect de hotărâre de consiliu și un studiu de fezabilitate se pregătesc în acest scop. Dorim să reamenajăm un mediu verde natural, care să ofere oportunități recreative atât pentru târgumureșeni, cât și pentru turiști” – a declarat Soós Zoltán, Primarul Municipiului Târgu Mureș.

Pe lângă transformarea într-o nouă zonă verde a terenului de aproximativ 22 de hectare care aparține fostei fabrici de cărămidă, Primarul Soós Zoltán i-a solicitat ministrului Tánczos Barna și sprijinul ca Administrația Națională Apele Române să fie partenerul Primăriei în proiectul de ecologizare a albiei pârâului Poklos, fapt ce ar crea spații comunitare și pistă de biciclete în oraș.

Întâlnirea de lucru a început pe terenul fostei fabrici de cărămidă și a continuat ulterior cu o conferință de presă.

La conferința de presă organizată la Palatul Culturii, Ministrul Mediului, Tánczos Barna, Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-au prezentat principalele subiecte ale întâlnirii.

Primăria Târgu Mureș dorește lansarea a 2 proiecte importante de dezvoltare a zonelor verzi în acest an.

 

1 COMENTARIU

  1. Cam prin 2010 Kronberger și-a luat jucăriile și a plecat. Acum s-a bifat o vizită, o conferință de presă, bla, bla, bla. Va fi ceva (gen) centura Corunca-Ernei. Un giratoriu maaare pe str. Gh. Doja și … cam atât. În timpul vieții mele nu se va schimba nimic, nimic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments