www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Parc natural la fosta fabrică de cărămidă din Târgu Mureș

Parc natural la fosta fabrică de cărămidă din Târgu Mureș

Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apei și Silviculturii se află astăzi la Târgu Mureș.

După o vizită la depozitul ecologic de la Sânpaul, unde a fost însoțit de Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, ministrul Mediului a fost oaspetele primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

Transformarea fostei zone a fabricii de cărămidă într-un parc natural și reabilitarea albiei pârâului Poklos au fost părți importante ale discuției.

„Am avut o surpriză plăcută în această dimineață când, împreună cu domnul Primar Soós Zoltán, am vizitat o zonă verde  a orașului  Târgu Mureș, care seamănă foarte mult cu parcul Văcărești din București. Susțin proiectul de realizare a unui Parc natural urban în această locație iar Ministerul va fi un partener activ în acest proiect deoarece cred că reprezintă o oportunitate extraordinară atât pentru târgumureșeni, cât și pentru turiști”
– a declarat Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor în cadrul conferinței de presă.

„Încă din zilele următoare vom cere ca zona să fie preluată în administrarea municipalității, cu scopul declarat de a crea o nouă zonă verde, amenajată pe cele aproximativ 22 de hectare de teren care sunt, în acest moment, în paragină. Un proiect de hotărâre de consiliu și un studiu de fezabilitate se pregătesc în acest scop. Dorim să reamenajăm un mediu verde natural, care să ofere oportunități recreative atât pentru târgumureșeni, cât și pentru turiști” – a declarat Soós Zoltán, Primarul Municipiului Târgu Mureș.

Pe lângă transformarea într-o nouă zonă verde a terenului de aproximativ 22 de hectare care aparține fostei fabrici de cărămidă, Primarul Soós Zoltán i-a solicitat ministrului Tánczos Barna și sprijinul ca Administrația Națională Apele Române să fie partenerul Primăriei în proiectul de ecologizare a albiei pârâului Poklos, fapt ce ar crea spații comunitare și pistă de biciclete în oraș.

Întâlnirea de lucru a început pe terenul fostei fabrici de cărămidă și a continuat ulterior cu o conferință de presă.

La conferința de presă organizată la Palatul Culturii, Ministrul Mediului, Tánczos Barna, Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-au prezentat principalele subiecte ale întâlnirii.

Primăria Târgu Mureș dorește lansarea a 2 proiecte importante de dezvoltare a zonelor verzi în acest an.

 

1 COMENTARIU

  1. Cam prin 2010 Kronberger și-a luat jucăriile și a plecat. Acum s-a bifat o vizită, o conferință de presă, bla, bla, bla. Va fi ceva (gen) centura Corunca-Ernei. Un giratoriu maaare pe str. Gh. Doja și … cam atât. În timpul vieții mele nu se va schimba nimic, nimic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments