www.mures.ro

vineri, iunie 7, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI PERFORMANȚĂ! Ungheniul, în topul orașelor din România cu CEA MAI PUTERNICĂ ECONOMIE!

PERFORMANȚĂ! Ungheniul, în topul orașelor din România cu CEA MAI PUTERNICĂ ECONOMIE!

UrbanizeHub a realizat o analiză a orașelor cu cea mai puternică economie. Topul este unul surprizător la prima vedere, însă având în vedere investițiile din aceste localități, clasamentul este unul firesc. 

UrbanizeHub a vrut să vadă care sunt cele mai dezvoltate localități din România, din punct de vedere economic.

S-a mers cu datele la nivel de oraș și au fost analizați doi indicatori:

  • PIB-ul per Capita local, estimat pe baza veniturilor firmelor locale. Acest indicator arată forța firmelor de la nivel local.
  • Impozitul pe Venit per Capita. Acesta este un indicator al bunăstării creat la nivel local de toate entitățile plătitoare de salarii.

Ambii indicatori sunt imperfecți, dar analiza lor scoate în evidență câteva dinamici foarte interesante.

În mod surprinzător, în topul orașelor cu cea mai mai importantă economie din România se situează și Ungheniul.

RANG DEZVOLTARE Localitate PIB per Capita (2018) Impozit pe Venit per Capita (Medie 2013-2017) Rang PIB Rang IPV Numar Angajati (2018) Populatie (2018)
21 Ungheni € 23,169 € 263.46    11 66    4,110          7,688

Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan a declarat, în exclusivitate pentru mures.ro că “în Ungheni avem șansa ca singurul Parc Industrial din județul Mureș să fie te teritoriul orașului. Avem, în același timp, tot pe teritoriul nostru, una dintre companiile etalon ale Europei, Heineken”.

La Ungheni, problema locurilor de muncă este practic inexistentă.

“Dimpotrivă, la noi există un deficit al forței de muncă. Ar fi nevoie, în orice moment, de minimum încă 1.000 de angajați, care să răspundă nevoilor companiilor care vor să investească la noi”, spune primarul Victor Prodan.

Recent, o companie multinațională ar fi vrut să vină la Ungheni, dar aveau nevoie de 400-500 de muncitori.

Primarul Victor Prodan se mândrește însă cu o investiție care va începe în scurt timp la Ungheni.

Fabrica de energizante HELL face la Ungheni o investiție de 10 milioane de euro, care va deservi România, Bulgaria, Țările Baltice și Rusia și va crea peste 150 de noi locuri de muncă.

Semnificativ pentru poziția Ungheniului în acest clasament este și faptul că în orașul administrat de Victor Prodan, populația își achită taxele și impozitele locale, inclusiv cetățenii de etnie rromă, care sunt buni platnici în proporție de peste 85%.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments