www.mures.ro

marți, ianuarie 31, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Péter Ferenc, c-un ochi la slănină și altul la făină

Péter Ferenc, c-un ochi la slănină și altul la făină

Alegerile din septembrie l-au făcut marele învingător politic din județul Mureș al scrutinului pentru locale. Ca președinte al UDMR Mureș, Péter Ferenc a câștigat președinția Consiliului Județean, primăria municipiului reședință, dar și majoritățile în Consiliul Județean și Consiliul Local al municipiului Târgu Mureș.

În celelalte municipii din județul Mureș, UDMR a obținut opt consilieri locali la Reghin și câte doi la Sighișoara și la Târnăveni.

Argumente suficiente, se pare, pentru ca Péter Ferenc să adopte rolul de baron politic local, și să-și permită o pendulare între foștii aliați și cei alături de care, cel mai probabil, vor guverna România în următorii ani.

PNL a obținut joi, cu sprijinul UDMR, posturile de vicepreședinte al Consiliului Județean și de viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

Péter Ferenc cochetează cu liberalii, dar face bine și pentru PSD, să nu fie rău. Că nu se știe niciodată…Liderul UDMR nu uită dragostea din ultimii patru ani și mută strategic în jocurile politice din județul Mureș.

Cu implicarea decisivă a UDMR, Partidul Național Liberal a pierdut funcțiile de viceprimari din Sighișoara și Reghin.

În orașul cetate de pe Târnava Mare, viceprimar a fost ales Bogdan Ioan Burghelea, fiind o premieră faptul că atât primarul cât și viceprimarul fac parte dintr-o formațiune politică locală – Uniunea Independentă pentru Sighișoara (UIPS).

Este evident că, la Sighișoara, UDMR a optat pentru o alianță politică alături de PSD și nu de Partidul Național Liberal.

În Consiliul Local de acolo PNL are 7 consilieri, UIPS 6, PSD 3, UDMR 2. Bogdan Burghelea a obținut 10 din cele 18 voturi ale consilierilor aflați la ședință, celalalte 8 voturi fiind atribuite candidatului PNL, consilierul local Fiscu Constantin Mihai.

La Târnăveni, deocamdată nu s-a ales viceprimarul, dar, la Reghin, situația este similară cu cea din Sighișoara. Acolo, PNL are 8 consilieri locali, UDMR 8 și alianța locală PSD-ALDE 3.

În orașul viorilor a fost ales viceprimar consilierul local PSD Dragoș Pui. Acesta se pare că ar fi fost ales de cei 8 consilieri UDMR, alături de cei 3 membri PSD-ALDE. Contracandidatul lui Dragoș Pui a fost avocatul Stelian Doru Cătană, consilier local PNL, care a obținut 8 voturi, care au venit aproape sigur din partea colegilor săi liberali.

Reprezentantul PNL care a pierdut miercuri funcția de viceprimar al Reghinului se întreabă “Unde este schimbarea votată și dorită atât de mult de reghineni? De ce trebuie să sufere întotdeauna cetățenii? Personal cred faptul că această alegere nu reflectă voința majorității reghinenilor! Votul nu a fost în favoarea noastră dar eu mă regăsesc în vorbele marelui Nicolae Iorga: Sunt succese care te înjosesc şi înfrângeri care te înalţă.”

 

 

2 COMENTARII

  1. [url=https://filtry-v-akvarium-spb.ru/]фильтры для аквариума купить в спб[/url]
    [url=http://www.filtry-v-akvarium-spb.ru]http://www.filtry-v-akvarium-spb.ru[/url]
    [url=http://www.google.de/url?q=http://filtry-v-akvarium-spb.ru]http://google.hn/url?q=http://filtry-v-akvarium-spb.ru[/url]

  2. [url=https://electrokamenki-spb.ru/]электрические печи для саун[/url]
    [url=https://www.electrokamenki-spb.ru/]https://electrokamenki-spb.ru[/url]
    [url=https://google.dz/url?q=http://electrokamenki-spb.ru]http://www.google.nl/url?q=http://electrokamenki-spb.ru[/url]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments