www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI POPRIRE pe conturile Primăriei Târgu Mureș. AMENDĂ URIAȘĂ

POPRIRE pe conturile Primăriei Târgu Mureș. AMENDĂ URIAȘĂ

Primăria Târgu Mureș plătește 3.981.300 de lei, ca amendă de mediu.

Într-un comunicat al municipalității se precizează că amenda trebuie plătită “deoarece timp de 10 ani nu s-a luat nicio măsură pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Municipiu”

Uniunea Europeană impune ca, până în 2025, fiecare localitate din țările membre UE să se asigure ca 55% din deșeurile produse să fie colectate selectiv și reciclate, iar până în 2035, această cotă să crească la 70%.

“Vechea administrație nu a făcut niciun pas pentru îndeplinirea obligațiilor impuse în ce privește colectarea selectivă a deșeurilor, motiv pentru care orașul este amendat anual. În ultimii 4 ani nu s-a plătit niciuna din amenzile primite de la Garda de Mediu Mureș.

Prin urmare, în luna iunie 2021, cuantumul amenzilor este în valoare de 3.981.300 de lei, aferente anilor 2017-2019 (amenda aferentă anului 2020 este de aproximativ 2,5 milioane lei).

La acest moment, Municipiul are poprire pe conturi, pentru suma datorată fondului de mediu. În acest moment nu putem afirma cu certitudine că această situație se datorează neglijenței sau relei intenții. Ceea ce este însă grav este faptul că, atât timp cât aceste amenzi nu vor fi plătite, Primăria nu va putea accesa nicio finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Situația actuală se datorează și unei proaste gestionări a problemei salubrizării, care trenează de câțiva ani, pe care noi dorim să o rezolvăm. Noul contract de salubrizare pe care municipiul îl va semna va clarifica toate aspectele legate de managementul deșeurilor, va fi un contract transparent, fără costuri ascunse,  eficient și în folosul târgumureșenilor. Astfel, salubrizarea și curățenia orașului nu vor mai fi o problemă.

Vom plăti toate amenzile neachitate de vechea administrație, pentru a pune în funcțiune instituția Primăriei și a readuce posibilitatea de a atrage noi fonduri europene!

În același timp, vom acționa în judecată toate persoanele responsabile care au ignorat obligațiile europene și care au decis să nu plătească la timp amenzile datorate, ceea a dus acum la blocarea conturilor instituției.

Ne obligăm, de asemenea, ca până la finalul acestui an, să facem toți pașii necesari ca în Târgu Mureș colectarea selectivă, conform normelor europene, să fie în sfârșit implementată”, arată Primăria municipiului Târgu Mureș.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments