www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Prefectul Mara Togănel, omul din spatele gestionării eficiente a crizei în Mureș

Prefectul Mara Togănel, omul din spatele gestionării eficiente a crizei în Mureș

Dacă situația epidemiei de coronavirus în județul Mureș este gestionată eficient, acest lucru i se datorează în primul rând prefectului Mara Togănel și echipei pe care o coordonează, în mod profesionist.

Remarcăm și comunicarea promptă a Cancelariei Prefectului, unde purtătorul de cuvânt al instituției, Damian Samoilă este mereu pe fază, spre deosebire de omologii săi din alte județe, deficitari la capitolul comunicare de criză și deseori criticați de jurnaliști.

În cursul zilei de astăzi, Prefectul județului Mureș, Mara Togănel s-a întâlnit cu primarii mureșeni, tema principală a discuției fiind măsurile de prevenție și combatere a infecției cu Coronavirusul Covid-19.

“Am ținut să purtăm o discuție deschisă cu toți primarii din județ deoarece era nevoie de clarificări atât în ceea ce privește normele și hotărârile de la nivel central și județean, cât și gestionarea comunicării cu persoanele autoizolate la domiciliu, respectiv restul populației. Am răspuns tuturor întrebărilor și am lansat un îndemn la calm, informare din surse oficiale și respectarea cu strictețe, fără excepții, a măsurilor impuse de această situație.a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Printre cele mai importante mesaje transmise primarilor mureșeni se numără obligația de a comunica în mod corect, cu evitarea panicii, persoanelor fizice şi juridice,  operatorilor economici şi instituţiilor subordonate, măsurile dispuse prin Ordine ale prefectului şi prin hotărâri ale  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Primarii trebuie să ia măsuri de adaptare a transportului în comun pentru evitarea aglomerației și pentru dezinfecția interiorului acestora, să dispună operatorilor economici respectarea tuturor normelor de igienă și dezinfecție dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Se va analiza de către fiecare instituţie în parte ca la desfăşurarea activităţii să se aibă în vedere limitarea, respectiv programarea activităţii cu publicul (în serviciile de încasare taxe şi impozite şi în activitatea desfăşurată de APIA).

La întâlnire au mai participat subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, directorul Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu Moldovan și reprezentanții instituțiilor implicate direct în gestionarea situației “Coronavirus” în județul Mureș.

Pentru orice probleme în legătură cu autoizolarea la domiciliu/carantină/spitalizare primarii vor contacta Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş, la următoarele nr. de tel: 0265261152- Serviciu de Permanenţă 24 ore din 24 ore/0731338057 şi 0731338064 zilnic, în intervalul orar 08.00-20.00.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments