www.mures.ro

Acasă ȘTIRI Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST...

Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST REZILIAT

0

Primăria Municipiului Târgu Mureș se implică în sprijinirea sportului și a sportivilor din oraș, prin investiții în infrastructura sportivă, finanțarea activităților sportive pe criterii corecte, transparente, la care să aibă acces toți cei implicați și prin sprijinirea sportului de performanță, a declarat joi într-o conferință de presă primarul Soós Zoltán.

Potrivit acestuia, Clubul Sportiv Municipal Târgu Mureș va avea de acum înainte rolul de a gestiona bazele sportive și de a se implica în sportul de performanță, acolo unde privații nu vor investi.

Potrivit primarului, o parte dintre datoriile CSM, în valoare de 4,3 milioane de lei, au fost plătite, astfel că în prezent mai sunt de achitat 2,6 milioane de lei.

O altă măsură luată de municipalitate, în ceea ce privește CSM, a fost rezilierea contractului cu Asociația Transil, căreia Primăria Târgu Mureș îi plătea o chirie lunară de 11.450 de lei.

Primăria Târgu Mureș are în plan aducerea în patrimoniul orașului a cât mai multor baze sportive, precum Sala Polivalentă, baza sportivă a companiei Romgaz și patinoarul.

În cel din urmă caz, investiția va fi finalizată până în 2022, conform declarațiilor reprezentanților Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

“Avem exemple nefericite din trecut, cum este cazul campioanei la tenis de masă Szőcs Bernadette sau cel al înotătorului Norbert Trandafir, care au fost nevoiți să meargă la alte centre sportive pentru a se antrena. Mi se pare normal să le oferim sportivilor care fac performanță toate condițiile pentru a juca acasă. Un turneu poate aduce mai mulți bani comunității decât sumele pe care le investim. Sunt un iubitor al sportului și îmi doresc ca Târgu Mureșul să redevină un pol important al sportului, atât al celui de masă, cât și al celui de performanță”, a conchis primarul Soós Zoltán.