www.mures.ro

Acasă Uncategorized Primarul din Sighișoara, Iulian Sîrbu, întâlnire de gradul 0 cu Ludovic Orban

Primarul din Sighișoara, Iulian Sîrbu, întâlnire de gradul 0 cu Ludovic Orban

0

Două proiecte majore pentru Sighișoara au fost discutate vineri, la București, de primarul orașului-Cetate, Iulian Sîrbu, cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Este vorba de șoseaua de centură a Municipiului Sighișoara și completarea proiectului de drum expres Teiuș-Blaj cu tronsonul Blaj-Sighișoara.

La întâlnirea lui Iulian Sîrbu cu Ludovic Orban au participat și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și viceprimarul municipiului Mediaş, Dan Sima.

“Împreună am susținut demersul inițiat de reprezentanții ADR CENTRU de a susține completarea proiectului de drum expres Teiuș-Blaj cu tronsonul Blaj-Sighișoara.

Astfel, se leagă  localitățile din bazinul Târnavelor la cele două rute de interes European: Autostrada A1 și Autostrada A3.

În prezent, nicio autostradă nu traversează zona Târnavelor, aferentă județelor Alba, Sibiu și Mureș, iar puținele drumuri naționale sunt depășite de volumul în creștere rapidă al traficului auto.

De asemenea, am apreciat includerea „Variantei de ocolire a Sighișoarei” în cadrul Bugetului Național și am subliniat încă o dată cât de necesară este realizarea acesteia cât mai repede, posibil”, a precizat Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara.