www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă Politica Primarul Dorin Florea ”ABDICĂ LA TRON” – dar în favoarea cui?

Primarul Dorin Florea ”ABDICĂ LA TRON” – dar în favoarea cui?

Conform evenimentelor din ultimii ani, abdicarea este un gest tot mai frecvent în epoca modernă. Bineînțeles ca ea se referă la regine și regi, iar aceștia renunță la tron, cel mai frecvent, pe motivul predării unei ștafete către tânăra generație?

Florea nu este un rege, veți spune. Poate că nu, dar la cât de bine instalat era în scaunul din Piața Victoriei, nu ai fi spus că se va retrage vreodată dintr-o cursă pentru un nou mandat! Totuși, a ”domnit” la fel de mult ca și ”Regele belgienilor”, Albert al II-lea.

Edilul pare să părăsească scaunul de primar cu oarecare regrete, după cei 20 de ani de mandat.

„Trebuia să candidez două-trei mandate la Primăria Târgu Mureş, să creez o strategie de dezvoltare a oraşului, să asigur un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi după aceea într-adevăr să pot să fac şi altceva. Dar datorită mediocrităţii pe care am văzut-o, grupurilor de interese şi mocirlei politice care, din păcate, au evoluat în această ţară, am decis să candidez în continuare. Ceea ce nu au ştiut niciodată contracandidaţii mei a fost că întotdeauna m-au deranjat impostorii, mincinoşii, oamenii care îşi bat joc de alţi oameni. Eu am făcut-o întotdeauna – fie ca şi chirurg, fie ca primar – dintr-un spirit de altruism. Acesta a fost motivul pentru care am candidat de mai multe ori.”

Dorin Florea regretă de asemenea calitatea oamenilor din partidele politice ale Romaniei și lucrurile superficiale pe care acestea le-au făcut pentru români și este convins că țara are nevoie de valori!

“Regret un singur lucru, că România s-a degradat atât de mult în ceea ce înseamnă oameni, regret că partidele nu au înţeles că politica de cadre este cel mai important lucru şi nu poţi să apari în faţă cu lucruri superficiale. (…) Ţara are nevoie de valori care, din păcate, s-au prăfuit atât de mult, încât din mocirla politică actuală le e greu să ridice capul.”

Probabil acesta este motivul pentru care s-a decis să candideze independent la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș. Acesta și faptul că toată priceperea dobândită în ultimii 20 de ani dorește să o transfere către județ. Cu alte cuvinte să facă din județul Mureș, ce a făcut din orașul Târgu Mureș.

Mi-am propus întotdeauna să nu mă fac de minune în faţa oamenilor, să ştiu că oameni au încredere în Primărie, ceea ce cred că am reuşit. Dar ce e mult, e mult şi nu vreau să cerşesc un vot. Vreau ca lumea să înţeleagă, şi eu înţeleg mai mult ca oricine, că priceperea şi experienţa pe care am dobândit-o e păcat să se piardă. Sunt convins că pot să fac administraţie mult mai bine decât aş putea să operez (ca medic – n.r.). E păcat să nu împărtăşesc această pricepere cu ceilalţi colegi din judeţ”, a declarat Dorin Florea.

Fiți fără griji!– nu va rămâne Dorin Florea fără urmași, după cum spuneam, abdicarea e un gest în favoarea acestora din urmă. Pentru că toate eforturile depuse pentru ca orașul să arate așa cum arată astăzi trebuie continuate, iar Claudiu Maior, urmașul pe care îl pregătește de atâta vreme, va continua cu siguranță ceea ce predecesorul lui a început.

”Exact cum e şi la Târgu Mureş, unde vin oameni care mint pe faţă şi spun că nu s-a făcut nimic, fac campanie negativă, în condiţiile în care omul vede ce s-a făcut şi cu ce eforturi. Cum să votezi astfel de oameni, numai imprimând un caracter etnic alegerilor? Este un lucru care descalifică oamenii politici, dar, din păcate, a radicalizat şi cetăţenii, prin acest comportament politic rostogolit ani de zile a apărut ceea ce e mai urât în om, ura, invidia, blazarea şi ideea de a nu mai crede în nimic, de a fi resemnat. Acestea sunt lucrurile cele mai grave pe care le regret”, a arătat Dorin Florea.

Edilul din Târgu Mureş a arătat că oamenii nu prea îşi amintesc de ultimii preşedinţi ai CJ Mureş, însă este convins că, după ce va anunţa strategia de dezvoltare a judeţului şi pe cea de dezvoltare a zonei periurbane, “numele meu îl veţi ţine minte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments