www.mures.ro

joi, octombrie 21, 2021
No menu items!
Acasă Generația 9 PRIMUL COPIL din județul Mureș care s-a vaccinat anti-COVID

PRIMUL COPIL din județul Mureș care s-a vaccinat anti-COVID

Luca Megheșan are 13 ani și 3 săptămâni și este din Târnăveni. Este foarte posibil să fie primul copil din județul Mureș care s-a vaccinat împotriva virusului SARS-Cov2.

“Vreau să scăpăm cât mai repede de pandemie și mi-am dorit să mă vaccinez chiar în prima zi în care acest lucru a fost posibil”, ne-a spus Luca.

A simțit ulterior doar o ușoară durere în locul administrării vaccinului, fără alte reacții adverse.

Îi îndemn pe toți copiii care au cel puțin 12 ani să se vaccineze. E fain. Și, în plus, ne facem bine nouă și celor dragi”, a declarat Luca Megheșan, pentru mures.ro.

Sorin Megheșan, tatăl lui Luca, a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook, unde a scris căA fost alegerea lui și i-am respectat-o. S-a vaccinat miercuri, chiar în prima zi în care în România a început oficial imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu serul BioTech – Pfizer.”

Tinerii vor primi două doze de vaccin și vor putea fi imunizați în toate centrele deschise în țară, la fel ca adulții. Condiția este ca aceștia să fie însoțiți, iar părintele să-și dea acordul.

Minorul trebuie să fie însoțit de tutorele legal sau de unul din părinți, care să își exprime consimțământul.

Schema de vaccinare este asemănătoare cu a adultului, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Școala de cardiologie din Târgu Mureș, elogiată la cel mai important eveniment al specialiștilor în domeniu

Școala modernă de cardiologie din Târgu Mureș a fost reprezentată chiar de fondatorul acesteia, prof.dr. Benedek Imre, la Congresul East Meets West 2021, al...

CURĂȚENIA GENERALĂ în Târgu Mureș. Toate DETALIILE

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

Începe CURĂȚENIA GENERALĂ în municipiul Târgu Mureș!

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

RAPORT DEVASTATOR: Reabilitarea bolnavilor cardiovasculari, ignorată de autoritățile din România

Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, a fost organizată conferința "Mediul de afaceri în sprijinul sistemului medical". Invitată în cadrul evenimentului, Prof. Dr. Theodora Benedek,...

Recent Comments