www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă Generația 9 PRIMUL COPIL din județul Mureș care s-a vaccinat anti-COVID

PRIMUL COPIL din județul Mureș care s-a vaccinat anti-COVID

Luca Megheșan are 13 ani și 3 săptămâni și este din Târnăveni. Este foarte posibil să fie primul copil din județul Mureș care s-a vaccinat împotriva virusului SARS-Cov2.

“Vreau să scăpăm cât mai repede de pandemie și mi-am dorit să mă vaccinez chiar în prima zi în care acest lucru a fost posibil”, ne-a spus Luca.

A simțit ulterior doar o ușoară durere în locul administrării vaccinului, fără alte reacții adverse.

Îi îndemn pe toți copiii care au cel puțin 12 ani să se vaccineze. E fain. Și, în plus, ne facem bine nouă și celor dragi”, a declarat Luca Megheșan, pentru mures.ro.

Sorin Megheșan, tatăl lui Luca, a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook, unde a scris căA fost alegerea lui și i-am respectat-o. S-a vaccinat miercuri, chiar în prima zi în care în România a început oficial imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu serul BioTech – Pfizer.”

Tinerii vor primi două doze de vaccin și vor putea fi imunizați în toate centrele deschise în țară, la fel ca adulții. Condiția este ca aceștia să fie însoțiți, iar părintele să-și dea acordul.

Minorul trebuie să fie însoțit de tutorele legal sau de unul din părinți, care să își exprime consimțământul.

Schema de vaccinare este asemănătoare cu a adultului, respectiv două doze administrate la interval de 21 zile, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments