www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Procurorul șef DNA: "La Târgu Mureș, încărcătura este de 10-15 dosare/procuror"

Procurorul șef DNA: „La Târgu Mureș, încărcătura este de 10-15 dosare/procuror”

DNA a deschis dosare cu privire la subvențiile date de statul român partidelor politice și la modul de cheltuire a acestor subvenții. Avem în lucru dosare importante, cu persoane importante, cu prejudicii importante, afirma procurorul-șef DNA Crin Bologa, într-un interviu acordat în exclusivitate SpotMedia.ro.

Crin Bologa a explicat că DNA lucrează mai mult decât se vede public, dar a schimbat strategia: “am hotărât să comunicăm atunci când avem rezultate și nu de fiecare dată când o persoană sau alta este chemată la DNA”.

La întrebarea “Care este acum încărcarea cu dosare/procuror?”, șeful DNA a spus că “Este un volum de muncă enorm. Avem dosare cu 2-3 volume, dar și dosare cu 1.000 de volume și chiar mai multe. Avem servicii teritoriale cu încărcătură foarte mare, cum sunt Ploiești și Pitești,  cu 200-300 dosare/procuror. Acolo avem și o problemă de personal, din 7-8 procurori  funcționează efectiv 2 sau 3. La Târgu Mureș încărcătura e mai mică, de 10-15 dosare/procuror.”

Pagina oficială a Direcției Naționale Anticorupție arată că DNA a hotărât prelungirea delegării procurorului Claudia Doina Vinersar în funcția de procuror șef serviciu DNA – Serviciul Teritorial Târgu Mureș. Delegarea intră în vigoare în 15 mai 2020 și expiră la data de 14 noiembrie 2020.

Principalele declarații ale procurorului-șef DNA, în interviul pentru pentru spotmedia.ro:

 • Am și argumente, și atuuri că lupta anticorupție la nivelul DNA va continua.
 • 7 infracțiuni de flagrant reușite în două luni și în perioadă de pandemie nu s-a mai întâmplat în istoria DNA.
 • Până la sfârșitul anului, vom face o evaluare atât a procurorilor, cât și a compatimentelor, am putea ajunge la reorganizare.
 • DNA nu mai e atractivă. Am propus scăderea vechimii necesare la 6 ani de activitate efectivă de procuror și judecător.
 • Am găsit tensiune în DNA, din cauza ei au și plecat mulți. Mi-am deschis ușile biroului. Până la sfârșitul anului, fiecare are dreptul să dovedească faptul că merită să fie procuror DNA.
 • Am discutat cu dna procuror despre dosarul Tel Drum. Când voi ajunge la concluzia că e nevoie de încă un procuror pentru a soluționa această cauză, voi face și acest lucru.
 • Dosarul Barna se află în lucru în continuare, nu are soluție.
 • Avem mari greutăți și din punct de vedere tehnic, și al personalului. Încercam să pregătim polițiști la FBI, am avut o sesiune de pregătire online
 • De când sunt eu procuror-șef, am primit informații nu doar de la SRI, ci și de la alte servicii de informații.
 • 38 de dosare pe achiziții publice deschise de la declararea pandemiei. Valoarea contractelor – 800 de milioane de lei.
 • De când DNA a pierdut competența, nu mai există niciun procuror sau judecător trimis în judecată pentru corupție. Este foarte grav.
 • SIIJ e o presiune asupra magistraților cinstiți și o măsură de siguranță pentru eventualii magistrați corupți.
 • Îmi asum că aș putea pleca precum dna Kovesi. În 24 de ani de carieră nu am făcut niciun compromis, îndărătnicia, în sens pozitiv, a învins.
 • Acum 4-5 ani erau alături de lupta anticorupție foarte multe instituții ale statului, acum am rămas singuri. Dar sperăm că vom face față. Sunt încrezător!
- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments