www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Profesori mureșeni, în topul liderilor naționali în educație

Profesori mureșeni, în topul liderilor naționali în educație

Caravana Aspire Teachers reunește și mureșeni, profesori și lideri în educație pe tema evaluării.

În perioada 10-11 iulie 2021, caravana „Drumul către învățare autentică” organizată de Aspire Teachers ajunge la Cluj.

Evenimentul are loc la Liceul Teoretic Mihai Eminescu și face parte dintr-un program de vară național care reunește profesori, lideri educaționali care transformă educația de la firul ierbii, în șase orașe din țară (Cluj, Pucioasa, Brașov, Sibiu, Galați, Bacău).

Din acest proiect fac parte și profesorii mureșeni Cristina Branea, Ema Patrichi și Bogdan Rațiu.

Fiecare eveniment include două zile: prima este dedicată membrilor, profesori și consultanți care au investit cumulat aproape 10.000 de ore de muncă pro-bono în comunitatea Aspire Teachers în acest școlar.

A doua zi se adresează participanților înscriși – profesori și colegi din regiune, în jur de 100 de participanți, care vor interacționa cu invitați speciali și profesori inovatori, într-un format deosebit, cu tema evaluării.

Câteva dintre marile idei care vor ghida agenda sunt:

Evaluarea este un proces, iar testarea sumativă e doar un moment.

Modul de evaluare determină modul de predare.

Feedback-ul este busola.

Pe lângă atelierele dedicate evaluării, evenimentul include o bibliotecă vie Teacher Show – idei bune de luat acasă, un spațiu deschis unde 6-7 profesori inovatori vor “expune” proiecte și practici relevante din științe, arte, limbi străine și proiecte interdisciplinare, care vizează competențe reale și evaluări autentice, în contexte aplicate și cât mai aproape de temele curente.

Printre prezentatori se numără profesori, mentori și formatori implicați în instituții și comunități educaționale precum Aspire Teachers, Fundația Noi Orizonturi, Merito, precum: Bogdan Rațiu, Maria Kovacs, Laura Borbe, Ramona Buzgar, Rodica Gavriș-Pascu, Paula Catalina (Cluj), Anca Tăut (Zalău), Cristina Branea, Ema Patrichi (Târgu Mureș), Marius Lobază (Timișoara).

Printre invitații confirmați până în prezent se numără: Radu Szekely și Sorin Ion – secretari de stat în Ministerul Educației, Vlad Voiculescu – fondator Magicamp, Anca Tîrcă – consultant educațional, Laura Borbe, Maria Kovacs, Gabriela Bărbulescu, Bogdan Rațiu, Doru Căstăian, Constantin Lomaca – formatori, Olimpia Meșa – consultant design de învățare, primari care susțin inițiative educaționale de impact, directori și formatori care împărtășesc valorile organizației – excelență, învățare continuă, colaborare și impact.

„Vom crea contexte de conectare și învățare autentică, unde aducem împreună practicienii, liderii de la firul ierbii și reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale din educație, pentru a scoate la iveală importanța evaluării pe tot parcursul procesului educațional. Educația autentică înseamnă o constantă adaptare la nevoile reale ale elevilor, iar totul ar trebui să înceapă cu finalul în minte, de fapt – ce dorim de la elevi, ce înseamnă profesorul excelent și școala prietenoasă? Răspunsurile sunt deja în aceste comunități, de aceea după un an de pandemie ne (re)conectăm în persoană cu o parte dintre cei cu care am colaborat exclusiv online, transmite Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers.

Fiecare eveniment este organizat împreună cu echipe de 5-10 profesori locali, membri Aspire Teachers, care se coordonează în timp real, învățând în același timp unii de la alții, cum să lucreze eficient folosind cele mai noi instrumente digitale. Din echipa locală fac parte: Laura Borbe, Ramona Buzgar, Rodica Istrate, Cristina Branea, Ema Patrichi, Anca Păușan.

Înscrierile sunt deschise și toate detaliile vor apărea în timp util pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită, organizatorii recomandând o donație pentru a acoperi o parte din costuri. Sponsorul principal este City Insurance.

***

Viziunea Aspire Teachers este un profesor excelent în fața fiecărui copil din România. Din 2016, susținem formarea de calitate a profesorilor din România prin activități aplicate de pregătire cu o curriculă multidisciplinară, cu practici pedagogice de impact adaptate la realitățile secolului 21. Împreună cu ei, dezvoltăm comunități de bune practici și validăm resurse educaționale concentrate pe competențele viitorului din anul 2030, pentru o generație de copii și tineri adaptați economiei globale.

Web: aspireteachers.ro/caravana-aspire-teachers-2021 

Facebook: facebook.com/AspireTeachers 

Youtube: youtube.com/c/AspireTeachers 

Pentru detalii și informații suplimentare despre momentele în care presa poate avea acces la invitați, luați legătura cu:

Cristina Branea, tel. 0723 214 432, mail: cluj@aspireteachers.ro

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments