www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Proiectele județului Mureș, PE MASĂ. Întâlnire Orban-Chirteș-Togănel-Benedek-Megheșan-Toncean

Proiectele județului Mureș, PE MASĂ. Întâlnire Orban-Chirteș-Togănel-Benedek-Megheșan-Toncean

În cadrul vizitei de sâmbătă, de la Târgu Mureș, premierul Ludovic Orban a prezentat noutăți despre principalele proiecte de investiție dedicate infrastructurii din județul Mureș.

S-au abordat noutățile legate de Autostrada Târgu Mureș-Câmpia Turzii, precum și de Centurile de ocolire ale municipiilor Târgu Mureș, Sighișoara și Reghin.

În discuție s-a analizat și reabilitatea drumului Ungheni-Târnăveni-Mediaș, precum și investițiile în infrastructura sanitară din cele patru municipii ale județului Mureș.

La întâlnire au participat senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, prefectul de Mureș, Mara Togănel, prof.dr. Theodora Benedek, candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș, Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni și Gabriel Toncean, președintele PNL Reghin.

foto: Ludovic Orban, alături de Cristian Chirteș, Theodora Benedek și Sorin Megheșan

 

Premierul Ludovic Orban a declarat că „În ceea ce priveşte tronsoanele de pe Autostrada Transilvania, primul este tronsonul Târgu Mureş – Ungheni, pentru care este deja desemnat câştigătorul şi urmează să se semneze contractul.

În ceea ce priveşte celelalte două tronsoane care sunt în lucru, tronsonul până la Cheţani, el urmează să fie finalizat cel târziu până la data de 1 iulie. În ceea ce priveşte tronsonul Cheţani – Câmpia Turzii acolo lucrurile se mişcă mult mai încet şi urmează să facem o analiză, stadiul fizic este doar de 35% şi în termen de o lună compania şi Ministerul Transporturilor va trebui să ia o decizie. Avem capacitatea de a finaliza contractul cu acest consorţiu sau reluăm procedurile de licitaţie”, a explicat Orban.

Ludovic Orban a precizat că pentru Centura Târgu Mureş se lucrează la documentaţia de licitaţie, obiectivul fiind lansarea licitaţiei până în 15 iunie.

El a mai anunţat că după contractarea unui credit acordat de BERD va fi introdusă la finanţare Centura Sighişoarei pentru care există documentaţia tehnico-economică şi proiectul tehnic.

Orban a mai afirmat că vor începe lucrările la infrastructura feroviară pe tronsonul Caţa – Sighişoara.

Unul dintre proiectele rutiere majore este Autostrada Unirii, respectiv Târgu Mureș- Iași – Ungheni, proiect asupra căruia Guvernul Orban a anunțat că se va apleca în mod expres.

„Mergem mai departe cu acest proiect, e în curs de revizuire Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Este un traseu dificil, având în vedere că traversează munții. Obiectivul nostru este să aprobăm indicatorii tehnico-economici până la sfârșitul anului. Ne dorim să semnăm contractul cât mai repede. De la 1 ianuarie, vom da drumul la licitație, pentru a angaja constructorul care va realiza acest tronson”, a spus Orban.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments