www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI RĂZBOI FĂRĂ PRECEDENT între Soós Zoltán și Sylevy Salubriserv

RĂZBOI FĂRĂ PRECEDENT între Soós Zoltán și Sylevy Salubriserv

Atac la baionetă între primarul Soós Zoltán și firma de salubritate Sylevy Salubriserv.

Schimbul de replici are loc cu numai câteva ore înainte de ședința în care consilierii locali sunt chemați în ședința în care se va discuta proiectul de hotărâre privind delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare – colectare și transport deșeuri municipale.

Va fi adusă în discuție și documentația aferentă: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare.

Primarul Târgu Mureșului, Soós Zoltán a transmis miercuri seara un mesaj ferm, în care spune că “au mai rămas 80 de zile dintr-un “ joc” perfid creat de fosta administrație  care periclitează sănătatea noastră, a tuturor târgumureșenilor.

Au rămas 80 de zile până la un serviciu de salubritate care trebuie sa aibă ca obiectiv principal colectarea selectivă”

Soós Zoltán mai transmite că “Primăria va păstra serviciul stradal pentru a nu mai risca să fim expuși unei  situații asemănătoare celei de acum.

Subliniez încă odată faptul că, din punctul nostru de vedere, municipalitatea nu are nicio datorie fața de operatorul de salubritate și nici fața de societatea care gestionează groapa de gunoi de la Sânpaul.

Blocajul repetat se datorează faptului că administratorul gropii de gunoi nu dorește să preia deșeurile de la operator, ca motiv invocând lipsa de încredere în acesta. 

Pentru a soluționa această situație vom solicita de la Ministerul Finanțelor să permită Primăriei Târgu Mureș garantarea taxei de depozitare astfel încât orice probleme s-ar ivi cu operatorul, S.C. Iridex  S.R.L. să își poată încasa banii pentru taxa de depozitare.

Săptămâna viitoare va demara procedura de selecție competitivă atât pentru serviciul stradal cât și pentru gunoiul menajer.

Somez încă o dată operatorul să-și facă treaba, să respecte târgumureșenii și să nu se joace cu sănătatea populației. Așa cum am promis, facem ordine. Nu e ușor, dar este imperativ să schimbăm orașul.

Mulțumesc încă o dată târgumureșenilor pentru înțelegere și răbdare”, a mai spus Soós Zoltán.

La puțin timp după acest mesaj, Sylevy Salubriserv, prin vocea lui Ilyes Dionisie a transmis un comunicat de o duritate extremă la adresa primarului Soós Zoltán. Redăm poziția Sylevy, păstrând exact textul comunicat pe pagina de Facebook, cu ezitările de limbă română pe care le veți descoperi singuri.

Comunicat Sylevy:

“Primarul nou al MUN. TG-MUREȘ habar nu are ce vorbeste pe paginea lui de facebook, despre salubrizarea orasului mai pe Româneste minte cu nerusinare.

Operatorul actual S.C. SYLEVY SALUBRISERV S.R.L am tolerat cu amiabilitate cu speranta că dl. Primar revine la realitate si adevăr , dar nu se mai poate ! Situatia este total altfel !

Punem si noi intrebarea cum se explică că operatorul SYLEVY SALUBRISERV  pe o durată de sapte luni a reusit să tină orasul curat si acuma nu mai poate , nu mai este plătit de dl.primar !

In data de 11.02.2021 a adresat către noi o notificare in care (a fost si postat pe paginea noastră) a dispus sistarea activității de salubrizarea stradală din motive ca nu sunt fonduri de-si caseriile primăriei au incasat peste 20.000.000 ron de la inceputul anului , cetăteni mureseni stau la rând să platească taxa de salubrizare care a fost crescut si cu ce se aleg? Cu cel mai murdar oras din România!

Cauza reală este incompetenta primarului si echipei pe care îl conduce . De la un primar cine calcă pe urmele unei mare primar Bernady György am asteptat altceva.

De două ori nu a plătit la timp depozitul de deseuri de la Sânpaul ! Tot dezastru stradalul , degaba se scuză ,este datorită lui si echipei incompetente pe care îl conduce! Până când spuneți dl . Primar ca Florea si Maior e de vină? Incă trei ani jumate? Cu speranta de a reda orasul florilor curetenia care o merită cu respect fata de populatie director. ILYES DIONISIE”

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments