www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI REACȚIE: "Soós Zoltán este într-o confuzie impardonabilă"

REACȚIE: „Soós Zoltán este într-o confuzie impardonabilă”

Soós Zoltán, candidatul susținut de UDMR la Primăria municipiului Târgu Mureș a făcut o confuzie majoră, în momentul în care, într-o emisiune difuzată de portalul “Agenda de Mureș”, a sugerat că Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș este subordonat Consiliului Județean.

Candidatul susținut de UDMR la Primărie a mai spus că Președintele Consiliului Județean a decis modul în care au fost distribuite ajutoarele primite de la Guvernul maghiar. În aceeași emisiune, Soós i-a dat o replică profesorului Benedek Imre, cel care i s-a adresat, săptămâna trecută, cu o scrisoare deschisă premierului maghiar, în care avertiza că sprijinul umanitar venit de la Budapesta este folosit de UDMR în campania electorală pentru alegerile locale din Târgu Mureș.

În emisiunea online moderată de jurnalistul Adrian Giurgea, Soós Zoltán a spus că “Domnul Benedek este subordonatul Consiliului Județean (…) ar fi trebuit să prezinte o solicitare domnului Péter Ferenc, care în mare parte a decis la distribuția acestor ajutoare. (…)Ar fi trebuit să discute cu superiorul său, trebuia să ridice telefonul, se cunosc personal, se putea rezolva această problemă foarte scurt.”

În replică, reputatul cardiolog târgumureșean, profesorul Benedek Imre, spune că “am aflat despre aserțiunile domnului Soós joi seara, când mă întorceam de la București, practic la sfârșitul unei zile pe care mi-am început-o la ora 5 dimineața și în care am avut mai multe întâlniri cu academicieni, experți în securitate globală și specialiști în medicină din trei țări, alături de care vom implementa un proiect care va aduce Târgu Mureșul, din nou, ca exemplu pozitiv, în prim planul actualității medicale naționale.

După 14 ore de drum și discuții aplicate, mi-am dat seama, încă o dată, că unii dintre politicienii din Târgu Mureș au o agendă paralelă cu cea a oamenilor și că singurul lor interes este câștigarea unor firmituri electorale, de la o masă la care s-au autoinvitat.

În interviul pentru “Agenda de Mureș” domnul Soós Zoltán este într-o confuzie impardonabilă, pentru că domnia sa nu știe că nici eu personal și nici Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde sunt Președintele Consiliului de Administrație, nu suntem subordonați Consiliului Județean și, ca atare, domnul Péter Ferenc nu este superiorul meu, căruia domnul Soós spune că ar fi trebui să îi cer ceva.

Am, de mulți ani, o relație de respect și prietenie cu domnul Péter Ferenc și o comunicare constantă, legată de problemele comunității mureșene. Cu domnul Péter Ferenc am avut multe proiecte comune, care s-au concretizat în rezolvarea punctuală a unor situații limită, de care a depins salvarea de vieți omenești. Dar niciodată nu i-am cerut nimic, nici pentru mine, nici pentru spitalul în care lucrez. Și n-am s-o fac vreodată.

Domnul Soós mă ceartă că nu am folosit „firul scurt” pentru ca și colegii mei să fi beneficiat de un ajutor umanitar. L-aș întreba pe domnul Soós dacă Péter Ferenc a fost sunat de doctorul Horațiu Suciu înainte să ajungă la el cutiile cu măștile de protecție trimise de Orbán Viktor, sau dacă Vasile Gliga i-a dat telefon, atunci când a primit tractorul de la același Guvern de la Budapesta.

Eu nu voi cere niciodată nimic nimănui, iar prin scrisoarea deschisă adresată premierului Ungariei, am tras exclusiv un semnal de alarmă, prin care am subliniat cum un gest umanitar s-a transformat într-un vehicul de campanie electorală.

Tinerii români și maghiari care compun personalul medical al echipei mele ar fi apreciat, din punct de vedere moral, ca o parte din echipamentele de protecție să fi ajuns și la ei, exclusiv ca o un gest de prietenie, independent de orice ingerință politică.

Între timp, noi ne vedem de misiunea noastră în slujba pacienților, unde toate cadrele medicale care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus sunt pregătite cu echipamente de protecție pe care le-am achiziționat din bugetul familiei mele, fie că a fost vorba de măști, viziere sau combinezoane.

Sănătate tuturor!”, a mai transmis profesorul Benedek Imre

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments