www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI Relaxare sub lupă. Peste 100 de firme mureșene, controlate!

Relaxare sub lupă. Peste 100 de firme mureșene, controlate!

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii mureșeni, împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor, forțele de ordine au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Astfel, au fost organizate 37 de acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 105  societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Au fost verificate în total, peste 710 locaţii de interes, peste 1540 de persoane și aproximativ 135 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  5.000 de lei, dintre care 15 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 5 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Facem precizarea că în această perioadă nu este permisă activitatea operatorilor economici de a desfășura activități tip club/discotecă.

De asemenea, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments