joi, august 6, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI S-A DECIS! Alianță electorală pentru Primărie, în jurul lui Soós Zoltán!

S-A DECIS! Alianță electorală pentru Primărie, în jurul lui Soós Zoltán!

După anunțul președintelui UDMR Mureș, Péter Ferenc, conform căruia formațiunea politică pe care o conduce îl va susține pe Soós Zoltán din poziția de candidat independent la Primăria municipiului Târgu Mureș, în urmă cu puțin timp a venit și reacția lui Soós.

“Astăzi s-a deschis o poartă. UDMR sprijină candidatura mea ca independent. Astfel, am ocazia să închei alianțe cu toți cei care doresc schimbarea, cu toți cei care s-au săturat de Florea în ultimii 20 de ani. Este foarte important pentru mine și îmi voi da toată silința să fiu primar pentru fiecare partid, pentru fiecare persoană din oraș și nu doar reprezentantul unei singure comunități etnice. Prin urmare, încurajez toate forțele politice și societatea civilă să se alăture Alianței pentru Schimbare.”

Anunțul lui Soós este mai important decât pare la prima vedere.

Practic, în acest moment, el beneficiază de susținerea UDMR, dar și a Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), formată din Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Alianța pentru Schimbare este însă platforma prin care Soós speră să obțină susținerea unei părți semnificative din electoratul maghiar.

Rămâne de văzut dacă mișcarea politică a liderilor maghiari va avea o replică din partea partidelor românești, sau Soós Zoltán va reuși să impună ceea a exprimat în mod declarativ, respectiv o susținere și din zona “românească”, ce își dorește schimbarea actualului primar, Dorin Florea.

Mutarea politică a liderilor maghiari din Târgu Mureș a mai fost încercată cu succes în 2012, atunci când Dorin Florea câștiga Primăria cu 50,07% din voturi, sub sigla Alianţei pentru Mureş (ApMS) și prin sloganul “Uniţi suntem învingători.”

Pentru alegerile din iunie din Târgu Mureș, până în prezent au anunțat că vor avea sigur candidați la fotoliul de primar PNL (Theodora Benedek sau Ervin Molnar), PSD (Sergiu Papuc sau Florin Buicu), POL (Dan Mașca), ADN (Nadia Rață), USR-PLUS (Adrian Nemeth Gherman) și cel mai probabil PMP (Marius Pașcan).

Conform unor surse, Dorin Florea sau Claudiu Maior pot fi și ei candidați, din partea ALDE sau Pro România.

Se discută, de asemenea, despre intrarea în cursă a lui Horațiu Suciu, dar și despre mai multe candidaturi independente, respectiv a omului de afaceri Cosmin Pop și a deputatului USR Lavinia Cosma, care a pierdut competiția internă din cadrul USR.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Apel către toți cei vindecați de COVID-19!!!

Spitalul Clinic Județean Mureș face un apel către toți cei vindecați de COVID-19, pentru a dona sânge pentru plasmă hiperimună. Acest gest poate salva...

Casă în flăcări la Lunca Bradului!

În această după amiază pompierii militari ai ISU Mures de la Punctul de Lucru Deda și Detașamentul Toplița din cadrul ISU Harghita au intervenit...

Timpurile tulburi cer idei creative! USR PLUS adună semnături online

Strângerea de semnături este o etapă importantă pentru orice partid politic și candidat care dorește să se înscrie într-o cursă electorală. Doar că, în...

Două vieți trăite în slujba cetățeanului!

Plutonier adjutant șef Ceu Viorel și plutonier adjutant șef Marton Endre-Jozsef, au trecut în rezervă, ieri 3 august 2020, după 29 și respectiv 27...

Recent Comments