sâmbătă, ianuarie 16, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI S-A DECIS! Alianță electorală pentru Primărie, în jurul lui Soós Zoltán!

S-A DECIS! Alianță electorală pentru Primărie, în jurul lui Soós Zoltán!

După anunțul președintelui UDMR Mureș, Péter Ferenc, conform căruia formațiunea politică pe care o conduce îl va susține pe Soós Zoltán din poziția de candidat independent la Primăria municipiului Târgu Mureș, în urmă cu puțin timp a venit și reacția lui Soós.

“Astăzi s-a deschis o poartă. UDMR sprijină candidatura mea ca independent. Astfel, am ocazia să închei alianțe cu toți cei care doresc schimbarea, cu toți cei care s-au săturat de Florea în ultimii 20 de ani. Este foarte important pentru mine și îmi voi da toată silința să fiu primar pentru fiecare partid, pentru fiecare persoană din oraș și nu doar reprezentantul unei singure comunități etnice. Prin urmare, încurajez toate forțele politice și societatea civilă să se alăture Alianței pentru Schimbare.”

Anunțul lui Soós este mai important decât pare la prima vedere.

Practic, în acest moment, el beneficiază de susținerea UDMR, dar și a Alianţei Maghiare din Transilvania (AMT), formată din Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Alianța pentru Schimbare este însă platforma prin care Soós speră să obțină susținerea unei părți semnificative din electoratul maghiar.

Rămâne de văzut dacă mișcarea politică a liderilor maghiari va avea o replică din partea partidelor românești, sau Soós Zoltán va reuși să impună ceea a exprimat în mod declarativ, respectiv o susținere și din zona “românească”, ce își dorește schimbarea actualului primar, Dorin Florea.

Mutarea politică a liderilor maghiari din Târgu Mureș a mai fost încercată cu succes în 2012, atunci când Dorin Florea câștiga Primăria cu 50,07% din voturi, sub sigla Alianţei pentru Mureş (ApMS) și prin sloganul “Uniţi suntem învingători.”

Pentru alegerile din iunie din Târgu Mureș, până în prezent au anunțat că vor avea sigur candidați la fotoliul de primar PNL (Theodora Benedek sau Ervin Molnar), PSD (Sergiu Papuc sau Florin Buicu), POL (Dan Mașca), ADN (Nadia Rață), USR-PLUS (Adrian Nemeth Gherman) și cel mai probabil PMP (Marius Pașcan).

Conform unor surse, Dorin Florea sau Claudiu Maior pot fi și ei candidați, din partea ALDE sau Pro România.

Se discută, de asemenea, despre intrarea în cursă a lui Horațiu Suciu, dar și despre mai multe candidaturi independente, respectiv a omului de afaceri Cosmin Pop și a deputatului USR Lavinia Cosma, care a pierdut competiția internă din cadrul USR.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ÎNCEPE! Totul despre etapa a doua din campania de vaccinare în județul Mureș

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 continuă în județul Mureș cu etapa a doua. Programările vor putea fi făcute începând cu data de 15 ianuarie,...

CUTREMUR LA ROMGAZ. Directorul general, schimbat peste noapte

Romgaz a anunţat că Adrian Volintiru a fost revocat din funcţia de director general de către consiliul de administraţie, atribuţiile acestuia fiind preluate de...

Cine este primul mureșean care ajunge în Guvernul Florin Cîțu?

Demeter András István este primul mureșean desemnat de UDMR pentru o funcție de secretar de stat în Guvenrul Florin Cîțu. Consiliul Permanent al UDMR a...

Care este DOCUMENTUL SEMNAT DE CLAUDIU MAIOR, pentru care îl acuză Soós Zoltán

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, susține că nimeni nu va achita pentru nicio persoană în plus taxa de salubritate. Aceasta se percepe în funcție...

Recent Comments