www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Școala de cardiologie din Târgu Mureș, elogiată la cel mai important eveniment...

Școala de cardiologie din Târgu Mureș, elogiată la cel mai important eveniment al specialiștilor în domeniu

Școala modernă de cardiologie din Târgu Mureș a fost reprezentată chiar de fondatorul acesteia, prof.dr. Benedek Imre, la Congresul East Meets West 2021, al patrulea eveniment de acest gen organizat pentru Europa Centrală și de Est.

De la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost prezent și Daniel Cernica, medic rezident, care a declarat că “a fost un eveniment special, singurul de profil care a reunit în România specialiști de o asemenea anvergură, iar lucrările prezentate au beneficiat de recunoașterea liderilor internaționali din domeniu. Sunt onorat că fac parte din colectivul unei clinici apreciată o dată în plus, la nivel național și internațional”.

Întâlnirea a fost organizată de ISEVS – Societatea Specialiștilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu Societatea Română de Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, în București, la Hotel InterContinental, o locație de tradiție pentru România.

Ideea congresului a pornit de la dorința de a crea un cadru care să pună față în față specialiștii români cu liderii de opinie de rang mondial din domeniul cardiovascular.

Aceștia au împărtășit din cunoștințele si opiniile lor, dar și din secretele profesionale.

Este și cazul prezenței la eveniment a profesorului universitar doctor Benedek Imre, care a fost prezentat de președintele Congresului, prof.dr. Victor Costache, drept “o legendă vie, părintele cardiologiei moderne târgumureșene și fondatorul cardiologiei intervenționale”.

Prof. Benedek Imre a prezentat importanța utilizării infrastructurii de cardiologie intervențională și imagistică avansată de înaltă performanță și a împărtășit din experiența sa, prin expunerea unor cazuri complexe de cardiologie intervențională, ale unor pacienți cu boală cardiovasculară severă, care au fost tratați cu succes de-a lungul practicii sale profesionale.

În cadrul Congresului au fost prezentate tehnici și tehnologii de ultimă generație pe plan global, partenerii evenimentului fiind, în marea majoritate, importante companii din America și Europa.

Programul educațional de 3 zile a inclus sesiuni plenare, case reports, workshop-uri, intervenții live, prezentate în mod special pentru chirurgii vasculari și cardiovasculari, cardiologii internaționali, radiologii intervenționali dar și altor specialități co-interesate.

Președintele evenimentului științific, prof.dr. Victor Costache a declarat că acest congresvrea să inspire, să motiveze și să confere un nou contur chirurgiei vasculare fiindcă acum e cu adevărat posibil. Este simplu. Cunoașterea nu are granițe, iar ocazia de a ne întalni într-un mediu deschis, neutru, indiferent de naționalitate și nivel profesional, nu trebuie ratată”.


Dr. Victor Costache este Profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu, Membru al Academiei de Chirurgie din Franța, fost ministru al Sănătății, Președintele Societății Române de Chirurgie Vasculară, Președinte Societății Române de Chirurgie Endovasculară,
Director Medical și Șef al Departamentului de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Sfântul Constantin din Brașov și Director Executiv pentru Europa de Est, în cadrul Societății Internaționale a Specialiștilor Endovasculari.

3 COMENTARII

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments