www.mures.ro

Acasă ȘTIRI SE REZILIAZĂ aproape toate contractele de colectare şi transport a deşeurilor din...

SE REZILIAZĂ aproape toate contractele de colectare şi transport a deşeurilor din județul Mureș

0

În ședința ordinară a Consiliului Județean Mureș de joi a fost aprobată rezilierea contractelor de delegare a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi a altor fluxuri de deşeuri pentru mai multe zone ale județului Mureș.

Este vorba de Zona 7 Râciu, Zonele 1 Sânpaul, 4 Reghin, 6 Bălăușeri.

Motivele care au stat la baza deciziei de reziliere sunt legate de neexcutarea de către operator a obligațiilor contractuale asumate, desi acesta a fost somat încă din vara anului trecut în vederea remedierii deficiențelor semnalate în derularea contractelor.

În asamblu, este vorba despre nerespectarea de către operator a fluxurilor și frecvențelor de colectare conform contractelor asumate și a organizării periodice de campanii de informare și conştientizare a publicului privind colectarea separată a deşeurilor.

Nu au fost îndeplinite angajamentele asumate prin Oferta Tehnică şi financiară și nu s-au realizat investițiile în perioada de mobilizare la care operatorul s-a angajat.

”În primul doresc să-i asigur pe cetățenii județului Mureș că nu se pune problema ca deșeurile să nu fie ridicate în următoarea perioadă. Practic, aprobarea acestor hotărâri este unul dintre pașii administrativi care trebuie făcuți înainte de rezilierea propriu-zisă.
Din păcate, deși ADI Ecolect și Consiliul Județean au făcut nenumărate demersuri către operatori pentru a remedia problemele apărute în derularea acestor contracte, aceștia nu au reușit să facă acest lucru.
Deficiențele au fost constatate atât ca urmare a controalelor derulate în teren, cât și ca urmare a reclamațiilor primite de la cetățeni și de la autoritățile locale din județ.
De la momentul trimiterii către operatori a notificării de reziliere a contractelor aprobată în Adunarea Generală Adi Ecolect, aceștia au obligația să asigure pentru 90 de zile colectarea deșeurilor. Consiliul județean a acționat mereu cu transparență și responsabilitate”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Rezilierea contractelor menționate mai sus va fi supusă votului Adunării Generale ADI Ecolect Mureș.

Documentațiile pentru delegarea serviciului de salubritate pentru cele 4 zone ale județului vor fi revizuite în următoarele săptămâni, procedurile de licitație urmând a fi organizate după aorobarea documentațiilor de către fiecare UAT din aceste zone.