www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Secolul 21 și la Târgu Mureș. Aer condiționat și wi-fi în autobuzele...

Secolul 21 și la Târgu Mureș. Aer condiționat și wi-fi în autobuzele care vin la Târgu Mureș

Solaris Bus & Coach anunţă semnarea unui contract cu municipiul Târgu Mureş pentru livrarea a 32 autobuze electrice Solaris Urbino 12.

Primarul Soós Zoltán spune căprimele autobuze vor ajunge la începutul anului viitor, iar stațiile de alimentare vor fi instalate până în octombrie. Ieri, după conferința de presă, am discutat cu directorul Solaris și am convenit că, deși contractul prevede o perioadă maximă de 22 de luni, primele autobuze vor fi livrate la începutul anului viitor iar până în octombrie toate cele 32 de autobuze vor fi în oraș”.

Procedura de achiziţie a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar valoarea contractului se ridică la 81,92 milioane de lei + TVA.

În cadrul contractului, au mai fost achiziţionate şi zece staţii de încărcare electrică rapidă şi alte 32 staţii de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

Cele 32 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Târgu Mureş.

Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lăţime şi o înălţime de 3,48 m şi poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane aşezate.

Confortul cetăţenilor din Târgu Mureş care vor călători cu noile autobuze Solaris va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiţionat şi încălzire, dar şi printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunţarea staţiei sau alte informaţii privind traseul.

Totodată, călătorii vor beneficia şi de acces la Wi-Fi şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Gradul de siguranţă al pasagerilor şi al şoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz şi de sistemul electronic de diagnosticare.

De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate şi cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasaţi la fiecare uşă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum şi cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

Cele zece staţii de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 şi 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea, vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente.

De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments