www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Spitalul din Târgu Mureș, afectat de CUTREMUR. Un EXERCIȚIU necesar

Spitalul din Târgu Mureș, afectat de CUTREMUR. Un EXERCIȚIU necesar

La sediul ISU Mureș a avut loc joi un exercițiu în realitate virtuală cu tema „Gestionarea unei situații de urgență generată de un cutremur la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș”.

Scenariul exercițiului:

În data de 06.05.2021 la ora 12:00, în județul Mureș se produce un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona Făgăraș, care afectează zona de N-NE a municipiului Tîrgu Mureș.

Imediat după producerea cutremurului, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,HOREA” al județului Mureș, se pune în aplicare „Planul de acțiune privind gestionarea unei situații de urgență generată de un cutremur la nivel național”, fiecare subunitate executând o recunoaștere în raionul de bază.

În urma rapoartelor operative de la nivelul subunităților, se constată că la nivelul județului Mureș nu s-au înregistrat efecte ale seismului, în afara municipiului Tîrgu Mureș, unde este anunțată prăbușirea mai multor elemente de construcție pe amplasamentul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, în urma căreia mai multe persoane sunt surprinse în interiorul clădirii.

Personalul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al spitalului, asigură prima intervenție și încearcă să realizeze evacuarea persoanelor, aflate în acel moment în interior.

La scurt timp după încetarea cutremurului, pe locul de adunare stabilit din timp, se execută prezența persoanelor care au reușit să se auto-evacueze.

Ca urmare a desprinderii și prăbușirii elementelor de construcție, mai multe persoane rămân blocate în interior, nereușind să se evacueze.

Detașamentul de Pompieri Tîrgu Mureș a fost alertat la ora 12:05.

Din ordinul conducerii inspectoratului, a fost activată grupa operativă și cu acordul prefectului județului Mureș, se alertează și instituțiile cu funcții de sprijin al intervenției – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

La ora 12:10, forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Mureș ajun ge la fața locului, sub comanda comandantului de detașament.

În urma recunoașterii, se stabilește activarea Planului Roșu, constituirea grupelor de căutare-salvare și evacuare victime, stabilirea unui punct de colectare victime, se solicită grupa operativă a ISU Mureș, forțe și mijloace în sprijin, se organizează punctul de întâmpinare a forțelor cerute în sprijin.

Scopul exercițiului:

– antrenarea structurilor de management cu utilizarea reală a sistemelor de comunicații fără implicarea unor forțe sau mijloace de intervenție reale în teren

– organizarea și conducerea acțiunilor prin rezolvarea unor situații de urgență într-un mediu virtual

– cooperarea între structuri

– antrenarea structurilor ISU și perfecționarea deprinderilor personalului

– organizarea, desfășurarea și coordonarea acțiunilor de stingere, salvare, evacuare, decontaminare și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Structuri participante:

– UPU – SMURD Mureș;
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,HOREA” al județului Mureș, mulțumește tuturor structurilor participante la acest exercițiu.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments