www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI STRIGĂT DUPĂ AJUTOR al studenților de la UMFST, adresat conducerii Universității

STRIGĂT DUPĂ AJUTOR al studenților de la UMFST, adresat conducerii Universității

Reprezentanții studenților Facultăților de Medicină și Medicină Dentară în limba engleză de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș solicită rectoratului informații clare legate de modalitatea de susținere a examenelor din anul universitar 2019-2020, precum și în legătură cu impactul pandemiei COVID-19 asupra studenților, în contextul susținerii evaluărilor universitare.

“În primul rând, ne exprimăm recunoștința față de întreaga echipă a Universității, pentru deciziile rapide luate spre binele nostru de la începutul lunii martie, privind mutarea activitățiilor didactice în mediul online, cât și comunicarea foarte rapidă a informațiilor către studenți. De asemenea suntem foarte recunoscători pentru munca excelentă și ambiția profesorilor, cărora le adresăm mulțumiri, pentru entuziasmul cu care ne-au prezentat în continure material”, afirmă studenții.

“Cu toate acestea, în ultimele săptămâni ne-a fost transmisă o strategie mai degrabă neclară în privința examenelor noastre finale. O decizie oficială ar reprezenta un avantaj crucial, atât din punctul de vedere a sănătății, cât și din acela al siguranței, al mijloacelor financiare, și al logisticii. Comunicarea deciziei este importantă,  oricare ar fi aceasta, adică examene online printr-o platformă care asigură corectitudinea acestora, sau examene la fața locului, în iulie, august sau septembrie.

Subliniem, totuși, că un examen la fața locului ar fi împotriva tuturor informațiilor oficiale oferite de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, dar și împotriva indicațiilor Organizației Mondiale a Sănătății și ale Uniunii Europene.

Suntem conștienți de faptul că examenele online sunt condiționate de probleme în ceea ce privește acreditarea, dar majoritatea, dacă nu toate universitățiile de medicină din România, cu programe de studii internaționale, au decis deja ca examenele să aibă loc în mediul online, sau să reprogrameze examenele pentru luna septembrie.

Este important să menționăm că, deși universitatea, ca și noi toți ne mândrim cu studenții străini, trebuie luate în calcul problemele ridicate de pandemia COVID19, în fiecare dintre țările de unde vin colegii noștri. Informațiile de la fața locului, precum și restricțiile emise de către Ministerul Afacerilor Externe, ar trebui luate în considerare, înainte ca studenții să fie chemați din toate colțurile lumii, pentru susținerea unui examen în incinta Universității.

În plus, trebuie luat în calcul că majoritatea, dacă nu toate zborurile internaționale au fost anulate, iar pentru unii studenți este fizic și financiar imposibil să se întoarcă într-un timp atât de scurt la Târgu Mureș.

Mai mult decât atât, decretele recente emise de țări europene și non europene, privind introducerea carantinei instituționalizate obligatorii pentru toate sosirile internaționale sunt un obstacol uriaș, pe care am dori să îl ocolim.

Este un risc major și inutil la care ne-am supune cu toții, studenți și cadre universitare.

Vă rugăm ca îngrijorările prezentate mai sus să fie luate serios în considerare, înainte ca o decizie finală să fie luată.

În numele studenților programelor ”Medicină Generală” și ”Medicină Dentară” în limba engleză, dorim să mulțumim universității pentru munca excelentă și neobosită, cât și echipei acesteia pentru investiția pe care o face în viitorul nostru, chiar și în aceste circumstanțe. Transmitem întregii echipe salutări călduroase și gânduri de pace în mijlocul acestei crize.”

NOTĂ: Am solicitat un punct de vedere al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, pe care îl vom publica în momentul primirii acestuia

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments