www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI SURSE: Situație gravă la Clinica Medicină Internă II din Târgu Mureș

SURSE: Situație gravă la Clinica Medicină Internă II din Târgu Mureș

Până astăzi, 23 octombrie, în județul Mureș au fost confirmate 3.864 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 170 cazuri noi de persoane infectate.

Situația rămâne gravă în Târgu Mureș, unde conducătorii instituțiilor medicale par depășiți de situație. Astfel, din cauza lipsei unor măsuri ferme, se pune o presiune inutilă pe cadrele medicale, care fac eforturi majore pentru gestionarea pandemiei.

La fel de puși în pericol sunt și pacienții, atât bolnavi cronici fără infecție cu SARSCOv2, cât și cei infectați sau suspecți de coronavirus.

Conform surselor mures.ro, la Clinica Medicină Internă II, situată pe strada Revoluției din Târgu Mureș, nici până în prezent nu a fost montat un cort pentru triaj în curtea instituției.

În plus, cititori ai portalului mures.ro ne-au transmis că, la aceeași unitate, triajul pacienților se face pe holurile clinicii și nicidecum într-un spațiu amenajat, care să respecte condițiile de siguranță pentru bolnavi și pentru cadrele medicale.

Facem un apel la rezolvarea urgentă a situației și stăm la dispoziția reprezentanților unităților medicale menționate, pentru prezentarea eventualei poziții publice a acestora.

Avâmnd în vedere și informațiile că la această clinică este activ un nou focar de coronavirus, solicităm public Direcției de Sănătate Publică Mureș comunicarea focarelor COVID19 din instituțiile medicale din județ. O minimă transparență în acest sens este utilă atât pacienților care le frecventează, cât și cadrelor medicale care lucrează în aceste instituții.

Redacția mures.ro așteaptă în continuare, din partea cititorilor noștri, semnale în legătură cu situația din spitalele din județul Mureș.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments