www.mures.ro

marți, ianuarie 31, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Sute de mureșeni au plecat din Târnăveni la muncă, în Slovenia

Sute de mureșeni au plecat din Târnăveni la muncă, în Slovenia

Peste 260 de mureșeni au plecat joi, din Târnăveni, spre Slovenia, cu autocare care au parcat în parcarea magazinului Lidl din municipiul mureșean.

În urma solicitării portalului tirnaveni.ro, Cancelaria Prefectului, Institutia Prefectului – Judetul Mures a venit cu precizări referitoare la acest transport:

“Joi, 23 aprilie 2020, 269 de cetățeni din județul Mureș au plecat către Slovenia, pe cale rutieră. Acțiunea s-a derulat în urma solicitării Ambasadei Republicii Slovene, de acordare a permisiunii de transport pentru cetățenii români, din țara noastră în Slovenia, pentru muncă sezonieră în sectorul agricol. Pentru buna derulare a acestei activități, autoritățile din județul Mureș au respectat Ordinul Comandantului Acțiunii, iar forțele de ordine au verificat respectarea prevederilor ordonanțelor militare și s-au asigurat că nici unul dintre cetățeni nu se regăsește pe lista persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu.”

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan a precizat, pentru mures.ro, că niciun locuitor al municipiului Târnăveni nu a plecat cu acest transport.

Vă reamintim că și de pe Aeroportul Internațional “Transilvania” de la Vidrasău pleacă numeroși muncitori români, cu zboruri charter.

La solicitarea redacției mures.ro, Lukács Katalin, consilier în cadrul Cabinetului Președintelui Consiliului Județean Mureș a declarat că, de la decretarea stării de urgență, până în acest moment, de pe Aeroportul Internațional “Transilvania”  au fost operate 5 zboruri charter, unul dintre acestea chiar în cursul zilei de astăzi, 24 aprilie.

Potrivit lui Lukács Katalin, o altă cursă va fi operată săptămâna viitoare, iar următoarele zboruri depind de cererea de pe piață.

Informația a fost confirmată, pentru mures.ro, de Peti András, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu Mureş, care ne-a declarat că zborurile au fost operate spre trei destinații din Germania, respectiv Karlsruhe/ Baden-Baden, Düsseldorf şi Nürnberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments