www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă Oameni care schimba Târgumureșeanul care a lucrat la crearea vaccinului Johnson&Johnson

Târgumureșeanul care a lucrat la crearea vaccinului Johnson&Johnson

Adrian Apetri, unul dintre cercetatorii care au participat la descoperirea vaccinului impotriva coronavirusului de la Johnson&Johnson, in Olanda, s-a imunizat la Targu Mures, orasul sau natal.

Adrian Apetri, romanul care a lucrat la crearea vaccinului Johnson&Johnson s-a nascut in Targu Mures, iar acum locuieste in Leiden, Olanda. A facut liceul de Chimie din Targu Mures, apoi Facultatea de Chimie de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, apoi a studiat la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, in SUA.

Apoi a facut studii postdoctorale la Universitatea Yale, din Connecticut, SUA.

In prezent este directorul stiintific al Departamentului de Biofizica si Procese Analitice din cadrul companiei Janssen, detinuta de gigantul farmaceutic Johnson&Johnson.

Cercetatorul roman a fost responsabil, in lantul de productie a serului, de verificarea calitatii viitorului vaccin.

Pe 13 iunie, in jurul pranzului, Adrian Apetri posta pe Facebook urmatorul mesaj: „La vreo doua mii de kilometri distanta si vaccinat cu propriul nostru vaccin Janssen intr-un maraton de vaccinare organizat intr-un centru comercial din Targu Mures! Recunoscator pentru toate eforturile de a aduce vaccinurile rapid tuturor!”

Contactat de Ziare.com, cercetatorul a transmis, referitor la vaccinarea din Romania, ca „a fost o experienta unica. Grupul meu a acoperit partea de analiza in procesul de dezvoltare”.

De ce a venit sa se vaccineze in Romania, desi a produs serul in Olanda

Cercetatorul, care saptamana trecuta preciza pentru un post de radio ca inca nu reusise sa se vaccineze in Olanda, pentru ca guvernul a declinat solicitarea companiei in care lucreaza de a-si vaccina angajatii, acum obtinuse o programare pentru vaccin.

Insa, de aceasta data, el a declinat „oferta”.

„In cele din urma am reusit sa ma programez in Olanda, insa nu m-au lasat sa aleg serul si mi-au dedicat un alt vaccin, nu Johnson &Johnson. Nu vreau sa fiu inteles gresit. Eu cred ca toate cele patru variante de vaccin sunt bune dar, lucrand pe branci un an de zile la acest ser, am considerat ca este important pentru mine, ca om, sa simt rezultatele muncii mele.

Asa ca am hotarat sa ma vaccinez in Romania. Am fost intr-o vizita de cateva zile in Targu Mures si Cluj. Mi-am vizitat familia si mi-am intalnit si fostii mei colegi de liceu si facultate”, a explicat Adrian Apetri pentru Ziare.com.

Intrebat despre ce spun cunoscutii de faptul ca a contrinuit la producerea vaccinului, omul de stiinta a spus: „Colegii mei sunt impresionati de acest lucru”.

Cercetatorul a mai spus ca admira foarte mult ce au facut autoritatile din Romania in privinta vaccinarii. „Avand in vedere infrastructura si societatea este impresionant”, a precizat Adrian Apetri.

sursa: ziare.com

 

 

 

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments