joi, septembrie 24, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI Târgumureșeanul care a vrut să-i dea șpagă directorului Romgaz A FOST ELIBERAT

Târgumureșeanul care a vrut să-i dea șpagă directorului Romgaz A FOST ELIBERAT

Omul de afaceri din Târgu Mureș, Aurel Vancea, prins în flagrant, în biroul directorului Romgaz, cu o șpagă de 50.000, din cei 200.000 de euro promiși, a fost eliberat din arest.

Mita a venit din partea omului de afaceri către directorul din Romgaz, după ce acesta din urmă ar fi refuzat să semneze efectuarea unor plăţi pentru un teren pentru care s-a efectuat documentaţia de tranzacţionare, dar la momentul efectuării primelor plăţi ar fi apărut suspiciuni cu privire la teren.

Deși încheiat, contractul nu a mai fost onorat prin virarea banilor. Drept urmare, pentru a-l convinge să efectueze plata, Aurel Vancea a mers în biroul directorului Romgaz, Adrian Volintiru cu suma de 50.000 de euro adusă drept mită. Directorul general al Romgaz a anunțat, însă, în prealabil procurorii DNA, care au organizat un flagrant în urma căruia l-au reținut pe Aurel Vancea. Ulterior, Tribunalul București a emis mandat de arestare pe numele lui Vancea pentru o perioadă de 30 de zile.

Curtea de Apel București a decis înlocuirea arestului lui Aurel Vancea, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. ”Să nu se apropie şi să nu ia legătura cu sub nicio formă cu martorul Volintiru Constantin Adrian”, se arată în minuta încheierii penale prin care Aurel Vancea a fost eliberat din arest.

Aurel Vancea, om de afaceri din Târgu Mureș, nu are nicio calitate în firma care a vândut terenul de 1,7 ha către Romgaz, respectiv Katan Consulting SRL. În schimb, în calitate de administrator al Autostandard SRL, Vancea este un cunoscut al persoanelor din conducerea STTM Târgu Mureș, având în vedere diferitele contracte de furnizare de piese auto.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz SA, a anunțat că persoanele implicate în derularea contractului care a dus la flagrantul organizat de DNA în biroul său urmează să fie cercetate de comisia de disciplină a Romgaz. Adrian Volintiru a făcut referire la persoanele din conducerea STTM Târgu Mureș, structura din cadrul Romgaz care a negociat rapid achiziția unui teren de 1,7 ha la prețul de 8.000.000 de lei, cu toate că nici prețul și nici oportunitatea achiziției nu au putut fi justificate ulterior.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV. Frunda: “Candidatul independent este o strategie electorală”

Frunda György, unul dintre numele grele ale UDMR din ultimii 30 de ani, la nivel local și național, recunoaște că așa zisa candidatură independentă...

ESTE CLAR: Numai Theodora Benedek îl poate învinge pe Soós Zoltán

Portalul mures.ro a demarat, la începutul lunii septembrie, un sondaj de opinie online, targetat pe populația municipiului Târgu Mureș, cu vârste de peste 18...

ULTIMA ORĂ: Theodora Benedek, scrisoare deschisă către Soós Zoltán

Theodora Benedek, candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș a transmis o scrisoare deschisă, adresată lui Soós Zoltán, în care face referire la atacurile...

ATENȚIE! Sondaje false în campania electorală, publicate de Claudiu Maior

Claudiu Maior a publicat DOUĂ SONDAJE FALSE, în care și-a dublat procentele. Este regretabil că asemenea metode ilegale sunt folosite în campania electorală, cu...

Recent Comments